Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Kurtuluş Savaşında destan yazan Arslanköy’ün Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yılmaz, 1 Mart Arslanköy’ün kurtuluşunun yıl dönümünü, bu yıl Türkiye’yi derinden sarsan depremin ardından buruk bir şekilde karşıladıklarını belirterek; “Tarih boyunca birlik ve beraberliğiyle tüm dünyaya örnek olan Türk Milleti, asrın felaketinin karşısında da tek yürek olarak kenetlenmiştir” dedi.

“Bu Vatan Kıyamete Kadar Bizimdir, Bizim Kalacaktır”

“Bundan 103 yıl önce Arslanköy, milli mücadele döneminde adına yakışır bir kahramanlık örneği göstermiştir” diyen Başkan Yılmaz; “Mersin’de Kuvayi Milliye mücadelesinin başladığı yer olarak tarihe geçen Arslanköy’ün kurtuluşunun yıl dönümünü idrak ediyoruz. Burada hemşehrilerimizin vatan, millet, bayrak ve bağımsızlık sevgisi öne çıkmaktadır. Eminim ki bugün de bayrağımız, vatanımız ve bağımsızlığımıza ilişkin herhangi bir tehdit karşısında milletimiz yine aynı milli iradeyle harekete geçecektir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatan uğruna mücadele eden tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Türk Milleti’nin, en zor zamanları birbirine kenetlenerek atlattığını kaydeden Başkan Yılmaz; “Milletimiz, ülkemizi derinden sarsan asrın felaketinin ardından da kenetlenerek merhameti ve dayanışmasıyla da büyük bir millet duruşu sergilemiştir. Vatanımızın her yöresinden deprem bölgesine uzanan muazzam bir dayanışma ve yardımlaşma köprüsü inşa etmiştir. Allah’a çok şükür güçlü bir devlete, büyük bir millete sahibiz.  Yaralarımızı hep birlikte tek yürek saracağız” diye konuştu. (Mersin Panorama)

hakkında mersin panorama

Tekrar kontrol edin

Başkan Özyiğit, mahalle mahalle gezerek projelerini Yenişehirlilerle paylaşıyor

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Yenişehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özyiğit, hem ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir