Ana Sayfa / ÇEVRE / Başkan Tarhan, “Tarım ve Devlet” konulu panelde konuştu

Başkan Tarhan, “Tarım ve Devlet” konulu panelde konuştu

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, 44 yıl önce öldürülen sendikal mücadelenin yılmaz savunucusu Akın Özdemir anısına Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi tarafından düzenlenen Tarım ve Devlet konulu panele konuşmacı olarak katıldı. Başkanımız, panelde tarımsal üretimde yapılması gerekenler konusunda görüşlerini aktardı.

Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezinde gerçekleşen ve Başkan Tarhan’ın yanı sıra Koç Üniversitesinden Dr. Öğretim Üyesi Burak Gürel, CHP Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Baş Danışmanı Orhan Sarıbal, Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Murat Kapıkıran’ın da konuşmacı olarak yer aldığı panelde, ülkemizin tarım politikalarında yapılan doğrular ve yanlışlar masaya yatırıldı.

Önceki gün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik verilen mahkumiyet kararı sonrası destek için İstanbul’a gittiğini hatırlatarak konuşmasına başlayan Başkan Tarhan buradaki izlenimlerini aktardı. Her zamankinden daha fazla umutlu olduklarını ifade eden Başkan Tarhan, “Türkiye çok önemli bir dönemeçten geçiyor. Ülkemizde gündem sürekli değişiyor. Dün İstanbul Saraçhane’ye gideceğim hiç aklıma gelmezken koşullar Ekrem İmamoğlu için yüzbinlerle beraber ordaydım.  Atatürk’ün ifade ettiği ” Hakimiyet  Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözünün aksine millet iradesinin nasıl yok sayıldığını, halk iradesine yargı darbesini hayretle yaşadık. En geç 6 ay sonra çocuklarımızın geleceğinin oylanacağı bir seçim yaşanacak. Artık farklılıklarımızı tartışma zamanı değil. Her zamankinden daha umutluyuz” dedi.

Mezitli’de tarım alanlarının imara açılmasına karşı verdikleri mücadeleyi aktaran Başkan Tarhan, çalışmaların ranta değil bilime dayalı olması gerektiğinin altını çizdi.

“Kamu yararına odaklanan yeni bir kamu yönetim anlayışı ile geliyoruz. Dünya yeni bir üretim devriminin eşiğinde üretimi değiştireceğiz, dönüştüreceğiz” diye konuşan Başkan Tarhan, “Verimlilik artacak, Sosyal adalet ve güvenli istihdam sağlanacak. Dijital çağın devrimine uyduracağımız temiz üretim yapacağız. Üretim emek dostuna dönüşecek. Ekonomi yeşil ekonomi olacak. Ekonomide güçlü, Bilimde gelişmiş Demokratik Türkiye daha güçlü olacak” ifadelerine yer verdi.

Başkan Tarhan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “İnsanı aç , toprağı aç, hayvanı aç bir ülkede kutlama yapılmaz, olsa olsa hesaplaşılır. Biz üreticiler, bugün bu meydanda açıkça ilan ediyoruz ki Üretici Halk Kooperatiflerinde örgütlenerek; baskıya, sömürgeye, işsizliğe ve pahalılığa karşı yılmadan, usanmadan, bıkmadan sonuna kadar mücadele edeceğimize  emekçi namusumuz üzerine ant içeriz. Gençlik olarak , aydın olarak bize çok büyük sorumluluklar düşmekte. Kafamızı kitap sayfalarından biraz olsun  kaldırarak, yurt gerçeklerine bakmak zorundayız. Sorunların çözüm yollarını temelde aramalıyız. Türkiye’yi sevmek Türkiye’yi kalkındırmak için yeterli değildir. Her bakımdan yetişmiş bilge olmalıyız. Sorumluluğumuzu kavradığımız, yurt sorunlarımıza  bilimsel ve gerçekçi açıdan eğildiğimiz zaman , mutlu ve özgür Türkiye’nin yaratılmasında gerekeni yapmış kişiler olarak rahatlık duyarız. Sayın Akın Özdemir, hep korkusuz, doğru bildiği doğrultuda yaşadı.  İnancı ve cesaretiyle ne eğildi, ne de büküldü. Korkusuz ve kararlılıkla ülkemiz ve ulusumuz için mücadele etti. İnancı cesaretiyle hala bizimle, yaşamımızda.”

Daha sonra Ruhi Su Dostlar Korosu konseri ve Arturo Ui’nin Önlenebilir Yükselişi isimli tiyatro oyununun sergilendiği buluşmaya katılanlar, merhum Akın Özdemir anısına Merkez Parkta fidan dikme etkinliğine de katıldı.

Akın Özdemir anısına 18 Aralık Pazar günü Mersin Mezarlığında bulunan mezarında başında anma töreni düzenlenecek.  (Mersin Times)

hakkında mersin panorama

Tekrar kontrol edin

Başkan Özyiğit, mahalle mahalle gezerek projelerini Yenişehirlilerle paylaşıyor

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Yenişehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özyiğit, hem ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir