Ana Sayfa / Manşet / Seçer,  6. Gününde de depremzedeleri yalnız bırakmadı

Seçer,  6. Gününde de depremzedeleri yalnız bırakmadı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanları ile birlikte depremin yıkıcı sonuçlarının yaşandığı illerden Malatya, Diyarbakır ve Şanlıurfa’yı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu ile birlikte depremzedelerle bir araya gelen Başkan Seçer, geçmiş olsun dileklerinde bulunarak heyetle birlikte incelemelerde bulundu.

Kahramanmaraş merkezli ilk depremin ardından belediyenin tüm imkanları ile depremzedelere yardıma koşulmasını sağlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanları ile birlikte yeniden deprem bölgesine giderek incelemelerde bulundu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 10 ilde yıkıma neden olan depremlerin 6. gününde de depremzedeleri yalnız bırakmadı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte deprem bölgelerine giderek incelemelerde bulunan Başkan Seçer’e, CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile CHP’li milletvekilleri eşlik etti.

İlk olarak Malatya’ya giden heyet, depremden etkilenen yurttaşların sorunlarını dinledi, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Yurttaşların dert yandığı Kılıçdaroğlu, depremzedelere, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanlarının bölgede olduklarını ve ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu’ndan çadır çağrısı

Bölgede yapılan incelemelerin ardından açıklama yapan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Malatya’dayız. Başka bir acı ortamdayız. Büyük sıkıntılar var. Şu ana kadar bize aktarılan temel sorun çadır. Çadır konusunda buradan açık çağrı yapıyorum. Bütün deprem bölgelerine gönderilmesi lazım.  Ben buradan Türkiye’de çadır üreten bütün firmalara sesleniyorum. Sizin elinizde çadır stokunuz varsa lütfen bizim Büyükşehir Belediye Başkanlarına ulaşın. Biz bunları satın alacağız ve deprem bölgelerine göndereceğiz. Nasıl oluyor da bu kadar hazırlıksız davranabilirler akıl alır değil. Türkiye bütün sorunlarını çözebilecek kapasitede bir ülke. Koordinasyonsuzluk sorunları birlikte getiriyor. Kızılay’ın, AFAD’ın çadır stoku nerede? Buradan tekrar hükümete çağrı yapıyoruz. Lütfen bu sorunu çözün. Elinde çadır olan işletmeler bize bildirsin, biz alacağız ve deprem bölgelerine göndereceğiz” dedi.

Malatya’nın ardından depremin vurduğu bir diğer il olan Diyarbakır’a giden heyet, ilk olarak taziye evinde depremde hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarıyla bir araya geldi. Daha sonra geçici barınma yerinde konaklayan vatandaşları ziyaret ederek ‘geçmiş olsun’ dileğinde bulunan heyet, yurttaşların sorun ve taleplerini dinledi. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler  ardından buradan Diyarbakır ve Ticaret Sanayi Odası’nda kurulan Kriz Masası’nı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“Belediye Başkanlarımız, bütün depremzedelerin emrinde”

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nda açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Büyükşehir Belediye Başkanı arkadaşlarımla beraber geldik. Benim taşıdığım duyarlılığı doğal olarak onlar da taşıyorlar. Diğer belediye başkanı arkadaşlarım gibi. Sonuçta yaşanan felaketi bir şekliyle telafi etmek zorundayız. Ölenleri geri getiremeyiz ama en azından hayatta kalanların daha sağlıklı, güzel bir ortamda hayatlarını sürdürebilmeleri için çaba harcamak zorundayız. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun. Türkiye büyük bir felaket ile karşı karşıya. Ama çözülemeyecek hiçbir sorun yoktur. Sağlıklı, tutarlı, emin adımlarla yola çıktığımızda bütün sorunları aşabiliriz. Büyükşehir Belediye Başkanlarımız Türkiye’nin, bütün depremzedelerin emrinde. Ellerinden gelen bütün çabaları gösteriyorlar. Var olan bir talep kendilerine ulaştığı zaman o talebi süratle yerine getiriyorlar. Hiçbir ayrımcılık yapıyoruz. Zaten bizim felsefemiz, kültürümüzde böyle bir şey yoktur. Biz ihtiyaç duyan her vatandaşa koşarız. Onun ihtiyaçlarını gidermeye çalışırız” ifadelerine yer verdi.

Başkan Seçer, geceyi Şanlıurfa’da depremzedelerle birlikte geçirdi

CHP Lideri Kılıçdaroğlu daha sonrasında ise beraberindekilerle Şanlıurfa’ya geçerek bölgede incelemelerde bulundu. Depremzede yurttaşlarla bir araya gelen Kılıçdaroğlu ve CHP heyeti, arama kurtarma çalışmalarını takip etti ve kentteki son durumla ilgili bilgi aldı.

İncelemenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanlarıyla  beraber tüm bölgeleri gezdiklerini, yaşanan sorunları doğrudan vatandaştan dinlediklerini ve kendilerinin de sorunlara çözüm üretmek için çaba harcadıklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, “Umuyoruz ve diliyoruz, artık kentlere gerekli önem, değer verilir. Binalar sağlıklı ve sağlam yapılır. Her elini kolunu sallayanın müteahhit olmadığı, inşaat yapmadığı bu işte yetkin insanların çalıştırıldığı, belediyelerin daha dikkatli, görevlerine daha fazla özen verdiği bir Türkiye istiyoruz. Artık deprem eğer olacaksa kentlerde dayanıklı binalar olmalı. Kentler, yaşanabilir olmalı. Hepimiz bu kentlerde huzur içinde yaşayabilmeliyiz. Ben tekrar Şanlıurfalı kardeşlerime hem iyi akşamlar diliyorum hem morallerini bozmamalarını diliyorum. Türkiye büyük, güzel ve zengin bir ülke. Bu zenginlik, büyüklük içinde hepimiz görevimizi yaptığımız zaman göreceksiniz daha güzel bir Türkiye’de hep beraber, birlikte yaşayacağız” diye konuştu.

“Hala çadır sorunu çözülemedi, insanlar soğukta perişan”

Deprem felaketinin ilk gününden itibaren etkilenen tüm bölgelere giden ve yurttaşların sorunlarını dinleyen Başkan Seçer, son durumla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaparak, “Deprem bölgesindeki yıkımın büyük olduğu illerin tamamına ve bazı ilçelere gittim. Felaketin 6. gününde hala çadır sorunu çözülemedi, insanlar soğukta perişan. Barınma sorunu devam ediyor. İyi ki belediyelerimiz ve alicenap milletimiz var. Yine ne yapıyorsa onlar yapıyor” ifadelerini kullandı. (Mersin Panorama)

hakkında mersin panorama

Tekrar kontrol edin

Başkan Özyiğit, mahalle mahalle gezerek projelerini Yenişehirlilerle paylaşıyor

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Yenişehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özyiğit, hem ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir