Ana Sayfa / HABERLER / Akdeniz’de 5 bin 352 aileye ‘Hoş Geldin Bebek’ çantası ulaştı

Akdeniz’de 5 bin 352 aileye ‘Hoş Geldin Bebek’ çantası ulaştı

Mersin’de, ilk kez Akdeniz Belediyesi’nin başlattığı “Hoş Geldin Bebek Projesi” ile ulaşılan aile sayısı 5 bin 352’ye ulaştı. Proje sayesinde deprem felaketi nedeniyle Mersin’e göç eden bebekli annelere de ulaşılarak hoş geldin bebek çantası hediye ediliyor. Yeni bebek sahibi olan aileleri de kimi zaman ziyaret eden Başkan Gültak, bu yıl içindeki hedeflerinin en az 2 bin anne ve bebeğe ulaşmak olduğunu belirtti..

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın talimatıyla, 2020 yılı başında hayata geçen ve büyük ses getiren “Hoş Geldin Bebek Projesi” ile ilçe genelinde ulaşılan ailelerin sayısı her geçen gün artıyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sürdürülen proje sayesinde ulaşılan aile sayısı 5 bin 352’ye ulaştı. Ulaşılan aileler arasında depremzedeler var. Mersin’e göç eden afetzede 40 anneye de ulaşılarak hoş geldin bebek çantası hediye edildi. Ailelere verilen çantanın içerisinde

“Doğduğunda ziyaret ettiğimiz bebeklerimiz 3 yaşını doldurdu”

Kimi zaman aileleri ziyaret ederek annelere hoş geldin bebek çantası hediye eden Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin’de bu güzel ve örnek projeyi başlatan ilk belediye olmaktan gurur ve mutluluk duyduklarını dile getirdi. “Projeyi ilk başlattığımız 2020 yılında dünyaya gözlerini açan bebeklerimiz bugün 3 yaşını geçti” diyen Başkan Gültak; “Hayata geçirdiğimiz örnek projemiz sayesinde annelere ulaşıyor, hem onların hem de bebeklerinin birçok ihtiyacını karşılayan çantayı kendilerine hediye ediyoruz. Aile, toplumun çekirdeği ve en önemli birimidir. Özellikle ilk kez anne olan ebeveyne bu desteğin verilmesini önemsiyor, yüklerini bir nebze hafifletiyoruz. En mutlu günlerinde, anne ve babaların yanında olmayı sürdüreceğiz. Zira bu yıl içinde en az 2 bin bebeğimize ulaşmayı hedefliyoruz. Böylelikle 4 yılda Akdeniz’de ulaştığımız bebek ve aile sayısı 7 bine ulaşmış olacak” şeklinde konuştu.

Çantada, anne ve bebek için birçok ürün var

Projeden duydukları memnuniyeti dile getiren Akdenizli aileler de, Hoş Geldin Bebek Projesi’ni başlatarak diğer yerel yönetimlere de örnek olan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a teşekkür ettiler. Proje kapsamında, dünyaya gözlerini yeni açan bebekleri için ailelere hoş geldin bebek çantası ulaştırılıyor. Hediye edilen çantada, biberondan emziğe, mamalara, bebek bezinden çeşitli hijyen ürünlerine kadar; bebeğin ve annenin ihtiyaç duyduğu pek çok ürün mevcut. Özellikle yeni bebek sahibi olan annelerin büyük beğeni ve takdirini toplayan proje devam edecek, böylelikle ulaşılan aile sayısı her geçen gün daha da artacak.  (Mersin Panorama)

hakkında mersin panorama

Tekrar kontrol edin

Başkan Özyiğit, mahalle mahalle gezerek projelerini Yenişehirlilerle paylaşıyor

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Yenişehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özyiğit, hem ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir