Ana Sayfa / ÇEVRE / Karaduvar Sahili 2. Etap Park çalışmalarında sona gelindi

Karaduvar Sahili 2. Etap Park çalışmalarında sona gelindi

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak; toplamda 18 dönüm genişliğe sahip alan üzerinde bin metrekare genişliğinde bir meydana sahip, 4 bin metrekare uzunluğunda yürüyüş ve bisiklet yolu ile birlikte vatandaşlar için sahile giriş alanı, kamelyalar ve bankların yerleştirildiği “Karaduvar Sahili 2’nci Etap Park” projesi çalışmasını yerinde inceledi.

Akdeniz Belediyesi’nin; “Geleneksel Balık Festivali” sayesinde adını artık tüm Türkiye’nin bildiği Karaduvar Mahallesi sahilinde başlattığı yenileme çalışmasının 2’nci etabında artık sona yaklaşıldı. Bölgede, Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı kapsamlı çalışmalarda zemin yenilendi. Yaklaşık 18 dönüm alan üzerinde alana sahip bölgede, bin metrekare genişliğinde meydan, 4 bin metrekare uzunluğunda yürüyüş yolu ile birlikte sahile giriş alanı yapıldı. Deniz kenarında piknik yapmak isteyen vatandaşlar için, sahile kamelya ve banklar da yerleştirildi. Lodosla denizden gelen dalgaların sahil bandına yapılan park ve donatılar ile ev ve araçlara zarar vermemesi amacıyla da sahil boyuna daha önce iş makineleriyle kayalar yerleştirilmişti.

Başkan Gültak; “Karaduvar sahili yeniden hayat buldu”

Sahilde artık sona yaklaşılan çalışmaları inceleyip Başkan Yardımcısı Mustafa Arslan’dan bilgi alan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, çalışmalar bittiğinde Karaduvar sakinlerinin 21 dönümü aşan bir yeşil alana sahip olacaklarını vurguladı. Başkan Gültak; “Bir tarafımızda deniz, diğer tarafımızda parkımız var. Ayrıca yürüyüş yolları, bisiklet yolları ve piknik alanları mevcut. Daha önce atıl bir yerdi. Fakat biz Milli Emlak’tan kiraladıktan sonra yeniden hayat buldu. Adnan Menderes Bulvarı’na alternatif bir yer oldu. Sadece Karaduvarlıların değil, tüm Mersinlilerin gelip dinlenebilecekleri, çocuklarıyla eğlenip denizin keyfini sürebilecekleri, balık avlayıp, piknik yapabilecekleri bir alanı Akdeniz’e kazandırdık. Mersine ve Mersinlilere hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Muhtar Altan; “Sahile sıfır, harika bir alan kazandık”

Karaduvar Mahalle Muhtarı Fikret Altan da konuşmasında, geçmişte atıl bir durumda olan alanı yeniden kazanmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Altan; “Sahile sıfır, harika bir alan kazanmış olduk. Gerçekten çok güzel bir alan oldu. Vatandaşlarımızın gönüllerince kullanabileceği, içinde yürüyüş ve dinlenme yerleri olan yeni bir park ve yeşil alana kavuştuk. Benim de hayalimdi; çalışmalar biter bitmez evimden çaydanlığımı alıp çocuklarımla birlikte buraya geleceğim. Herkesi de davet ediyorum. Mahallem adına Sayın Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. (Mersin Panorama)

hakkında mersin panorama

Tekrar kontrol edin

Başkan Özyiğit, mahalle mahalle gezerek projelerini Yenişehirlilerle paylaşıyor

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Yenişehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özyiğit, hem ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir