Ana Sayfa / KÜLTÜR/SANAT / Akdeniz’de “Grup Tillo” rüzgârı

Akdeniz’de “Grup Tillo” rüzgârı

Akdeniz Belediyesi’nin, Ramazan ayına özel olarak düzenlediği konserde sahne alan Grup Tillo, 3 dilde söyledikleri ilahiler ve şarkılarla Akdeniz sakinlerine unutulmaz bir Ramazan akşamı yaşattı.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Şevket Sümer Mahallesi Pazar Sokağı’nda organize edilen Grup Tillo Konseri’ne, her yaştan yüzlerce vatandaş büyük ilgi gösterdi. Ramazan ayına özel olarak, birlik ve beraberlik vurgusuyla düzenlenen konsere, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da Eşi Behiye Gültak ile birlikte katıldı.

“Herkesi kucaklamaya devam edeceğiz”

Grup Tillo üyelerine ve sokağı dolduran vatandaşlara gösterdikleri yoğun ilgi nedeniyle teşekkür eden Başkan Gültak; “Çok acı günler geçirdik. Ülkemiz büyük bir travma yaşadı. Son bin yılın en büyük felaketini yaşadık. Mübarek Ramazan ayı, birlik ve beraberlik ruhu içinde paylaşmanın ve dayanışmanın adıdır. Yaralarımızı hep birlikte saracağız, bu büyük badireyi de el birliğiyle atlatacağız. Ayrıca herkesin birbirini affettiği, küskünlüklerin unutulduğu mübarek bir ay Ramazan. Bizler de seçildiğimiz günden beri hiçbir vatandaşımızı ayrıştırmadık, ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin kimliğini taşıyan herkes eşittir’ dedik ve o düsturla da çalışmaya ve insanlarımıza ulaşmaya devam ettik” dedi.

“Hiç kimseyi ayrıştırmıyoruz, her kesime ve her yere eşit hizmet veriyoruz”

Hiç kimse inanmadığı halde Mersin’in en güzel Pazar sokaklarından birini bölgeye kazandırdıklarını da dile getirdiği konuşmasında Başkan Gültak “Bugüne kadar bu tür hizmetler yoktu. Geçen akşam, eşimle birlikte bu mahallemizde bir vatandaşımızın evinde iftar yemeğine katıldım.

Bana söyledikleri, eskiden dükkânlarımız günlerce kapalı kalıyordu. Gözlerimizi (biber gazından dolayı) açamıyorduk, mahallemizde huzur yoktu. Her gün kavga vardı. Biz ise seçildikten sonra her gün barış var, sevgi var, muhabbet var. Hiç kimse ayrıştırılmıyor, ötekileştirilmiyor, herkes kardeş. Hizmetlerimiz her yere eşit gidiyor. En önemlisi de Akdeniz’e artık barışın ve huzurun kalıcı olarak gelmiş olmasıdır” ifadelerini kullandı.

“Ne söz verdiysek tuttuk, bundan sonra da tutmaya devam edeceğiz”

Başkan Gültak, TOKİ tarafından tamamlanan Çay Mahallesi Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesini de hatırlatarak şöyle konuştu; “Engellemeye kalktılar ama biz projeyi bitirdik, anahtarlarını teslim ettik. Şu an insanlarımız yeni ve güvenli evlerinde yaşıyor. Barış Mahallesi’nde de projeyi başlattık. Karaduvar’da, Kazanlı’da ve daha birçok mahallemizde birçok hizmeti gerçekleştirdik. Bu caddeye banka şubesi dahi getirdik.

Hiç merak etmeyin; Akdeniz’e daha birçok hizmet artarak gelecek. Önümüzdeki günlerde de inşallah bayramı hep birlikte kutlayacağız. Şundan emin olun; Biz olduğumuz sürece Akdeniz’de kardeşlik hüküm sürecek, barış hüküm sürecek. Hiç kimse ayrıştırılmayacak, bunun garantisini veriyorum. 2024 yılı yerel seçimlerinde yeniden göreve gelmemiz halinde Akdeniz’i değiştirmeye ve çok daha yaşanılır hale getirmeye devam edeceğiz. Ne söz verdiysek tuttuk, bundan sonra da tutmaya devam edeceğiz.”

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak’ın halkı selamlaması ve konuşmasından sonra Mustafa Kadaş, Veysi Atadan ve Celal İnan ile orkestra üyelerinden oluşan Grup Tillo konseri aynı heyecan ve coşkuyla akşamın ilerleyen saatlerine dek devam etti.  (Mersin Panorama)

hakkında mersin panorama

Tekrar kontrol edin

Başkan Özyiğit, mahalle mahalle gezerek projelerini Yenişehirlilerle paylaşıyor

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Yenişehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özyiğit, hem ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir