Ana Sayfa / EKONOMİ / Kariyer Merkezi 4 Bin 579 kişiyi iş sahibi yaptı

Kariyer Merkezi 4 Bin 579 kişiyi iş sahibi yaptı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde kurulan Kariyer Merkezi, iş arayanlara istihdam kapılarını aralamaya devam ediyor. Kariyer Merkezi’ne başvuranlardan 1384’ü kadın ve 3 bin 195’i erkek olmak üzere, bugüne kadar toplam 4 bin 579 vatandaş iş sahibi oldu. Kariyer Merkezi’nin fark yaratan projelerinden biri olan ‘Yetenek Dönüşüm Projesi’ne başvuran 34’ü kadın ve 31’i erkek olmak üzere, toplam 65 kişi de istihdama katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi’nin öncülük ettiği ‘Yetenek Dönüşüm Projesi’nin, turizm alanında gerçekleştirdiği mesleki eğitime katılan ve Kariyer Merkezi’nin iş birlikçisi olduğu Mersin Divan Otel’de eğitim gören Serhat Laşer Can Duman, Mert Üstün ve Tuğçe Büte, eğitim aldıkları otelde Kariyer Merkezi sayesinde iş imkanı buldu.

Üstün: “Eğitimin ardından mülakata çağırıldık ve hemen istihdam edildik”

Servis Elemanı sertifikasyon programına katılan ve şu anda Mersin Divan Otel’de garson olarak görev alan 19 yaşındaki Mert Üstün, Kariyer Merkezi’ne başvurma sürecini anlatarak, “Ekim ayında instagramdan bir etkinlik olduğunu gördüm. Mersin Kariyer Merkezi’nin ‘Yetenek Dönüşüm Projesi’,  programına başvurdum. Aslında çok beklentim yoktu, çünkü çok başvuru olmuştu. Fakat sonrasında programa seçildiğimi öğrendim” dedi.

Eğitimin hemen ardından mülakata çağırıldığını ve bunun kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Üstün, “Divan Mersin’de 192 saatlik bir eğitim aldık. Eğitim bittikten sonra, bizlere istihdam sağlanacağı söylendi. Bir mülakat gerçekleştirdik. Mülakattan sonra bizlere istihdam sağlandı. Ben ve birkaç arkadaşım, şu an Divan Mersin’de çalışmaktayız. Burada birçok yeni insanla tanıştım. Aynı zamanda buraya gelen turistler ve misafirlerle sohbet imkânım oldu. Eğitimden aldıklarımın yanında, birçok şey öğrenmeye de devam ediyorum” ifadelerini kullandı.

“İş hayatına 1-0 önde başladık”

‘Yetenek Dönüşüm Projesi’ ile iş hayatına 1-0 önde başladığını vurgulayan Üstün, “Gerçekten bana istihdam konusunda çok büyük bir fayda sağladı. Servis komisi eğitiminin dışında, yine aynı şekilde kat hizmetleri gibi birçok eğitim veriliyor. Kariyer Merkezi’nin verdiği bu eğitimlerin faydalı olduğunu, gerçekten takdir edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Büyükşehir Belediyesi’ne ve Kariyer Merkezi’ne çok teşekkür ediyorum. Bizlere çok büyük katkılar sağladı” diye konuştu.

Duman: “Aldığımız kursun bize çok büyük faydaları oldu”

Aynı otelde garson olarak çalışan Serhat Laşer Can Duman ise, Kariyer Merkezi’nin kendilerine büyük fayda sağladığını ve aldıkları donanımlı eğitim sayesinde kolayca iş bulabildiklerini vurgulayarak, “Yaklaşık 2 ay süren bir eğitim aldık. Bu süreçte Kariyer Merkezi bize çok yardımcı oldu. Divan Mersin’de eğitimimizi aldık. Çok donanımlı bir eğitim aldık. Kurs bitiminde burada bir görüşme sağladık ve yaklaşık 2 gün sonra işe başladık. Aldığımız kursun bize çok büyük faydaları oldu. Burada önde başladık diyebilirim” dedi.

“Burada aldığımız 2 aylık eğitimde, sanki yıllardır çalışıyormuş gibi bir bilgi ve deneyime sahip olduk” diyen Duman, “Bunun bize çok büyük artıları oldu. Çünkü içinde bulunduğumuz süreçte, iş bulmak gerçekten çok zor. Ben Kariyer Merkezi’yle sürekli iletişim halindeydim. Açılan etkinlikler için sürekli Kariyer Merkezi binasına gidiyordum ve görüşmeler sağlıyordum. Oradan bana SMS geldi ve aynı gün gidip başvuru yaptım” diye konuştu.

Büte: “Burada çalışıp evimi geçindiriyorum”

Otelde kat görevlisi olarak görev yapan Tuğçe Büte de, ‘Yetenek Dönüşüm Projesi’ni sosyal medyadan gördüğünü ve iş bulabilmek umuduyla hemen başvuru yaptığını, aldığı eğitim sonucunda da hızlıca iş bulabildiğini belirtti. Başvuru ve kurs sürecini anlatan Büte, “Online başvuru yaptım. Başvurudan sonra aradılar, mülakata çağırdılar. Mülakata geldim, seçildim. Kursa başladıktan sonra eğitim başladı. Daha sonra burada işe başladım. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Benim için her şey güzeldi” ifadelerine yer verdi. Kariyer Merkezi sayesinde bulduğu işinden çok memnun olduğunu sözlerine ekleyen Büte, “Hemen olması, eğitimin güzel geçmesi çok güzel bir şey. Halen görüşüyoruz. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Güzel bir duygu, burada çalışıp evimi geçindiriyorum. Kariyer Merkezi bana bir aile” dedi. (Mersin Panorama)

hakkında mersin panorama

Tekrar kontrol edin

Başkan Özyiğit, mahalle mahalle gezerek projelerini Yenişehirlilerle paylaşıyor

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Yenişehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özyiğit, hem ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir