Ana Sayfa / GÜNDEM / Başkan Seçer, Akülü Sandalye dağıtım töreni’ne katıldı

Başkan Seçer, Akülü Sandalye dağıtım töreni’ne katıldı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ile ÇİMSA iş birliğinde ihtiyaç sahibi özel gereksinimli bireylere yönelik gerçekleştirilen ‘Akülü Sandalye Dağıtım Töreni’ne katıldı. Törende, 50 ihtiyaç sahibi bireye akülü sandalye dağıtımı gerçekleştirildi. Konuşmasına, vatandaşlara yaptıkları hizmeti layığı ile ulaştırabilmenin ve onlara güleryüz, şefkat, samimiyetle hizmet etmenin kendisini mutlu ettiğini belirterek başlayan Başkan Seçer, bir siyasetçinin yaptığı hizmetlerden başka bir beklentisi olmaması gerektiğini söyledi. Seçer, “Bir siyasetçi, belediye başkanı, milletvekili, bakan ya da cumhurbaşkanı; eğer halkını sevmiyorsa, onun acısını hissetmiyorsa, paylaşmıyorsa, mutluluğunu paylaşmıyorsa, zaten aklı başka yerdedir, başka işler için yapıyordur o işleri. Zaten biz de Türkiye’de bu anlayışı değiştirelim diyoruz” dedi.

“Bizler sizleri seviyoruz”

Türkiye’nin çok zengin bir ülke, Mersin’in de çok zengin bir kent olduğuna vurgu yapan Başkan Seçer, “Ben de çok güçlü bir belediyenin başkanıyım. Bizim gelirimiz iyi. Bunu da her belediye başkanı söylemiyor, söylemez.  Ama ben söylüyorum. Bizler de güçlüyüz. Bilgimizle, birikimimizle, azmimizle, şevkimizle güçlüyüz. Benim mesai arkadaşlarım bu bilinçte insanlardan oluşuyor. Genel Sekreter’den en alt kademede çalışan belediye çalışanımızın tamamı bu duygu ve düşünceleri besleyerek Mersin halkına hizmet etmek zorunda. Bizler sizleri seviyoruz” diye konuştu.

“Kayırmacılığı reddediyoruz. Türkiye bu işten bezmiş, bıkmış durumda”

ÇİMSA’nın 2015 yılından bu yana Mersin Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içerisinde akülü sandalye dağıtımı gerçekleştirdiğini hatırlatan Başkan Seçer, “İki ciddi kurumun bu ortaklığı son derece önemli. Bu insanlar bize katkı yapıyor. Biz de bu kaynakları yerine ulaştırmak zorundayız. Burada belediye başkanının doğru adam olması lazım, parayı ona emanet edeceksin. Hain olmayacak, ‘Para benim değil. Bunun vebali büyük, tüyü bitmemiş yetimin hakkı var’ diyecek. Yaptığımız tüm projelerde öyle. Kayırmacılığı reddediyoruz. Türkiye bu işten bezmiş, bıkmış durumda” ifadelerini kullandı.

“536 adet medikal malzeme desteğinin 496 adeti deprem bölgesindeki yurttaşlarımıza verildi”

Başkan Seçer, kendisi göreve geldiğinden itibaren şimdiye kadar 257 adet akülü sandalye yardımında bulunduklarını belirterek, bu desteklerde önemli payı olan ÇİMSA’ya ve Mersin Fabrika Müdürü Onur Toker’e teşekkür etti. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın özellikle deprem sonrasında çok sayıda medikal desteği yaptığına dikkat çeken Başkan Seçer şunları kaydetti: “Çok büyük üzüntüler yaşadık o süreçte. Acıları, gördüğümüz resimleri tarif etmemiz mümkün değil. Mersin görevini yaptı, emin olabilirsiniz Mersin Büyükşehir Belediyesi de hem idari hem vicdani ve insani görevini yerine getirdi. Mersinliler olarak müsterih olabilirsiniz. Böyle sorumluluk sahibi bir kentin evladı olmaktan kendinizle bu anlamda gurur duyabilirsiniz. Bizim de bu süreçte 536 medikal malzeme yardımımız oldu. Bu 536 adet medikal malzeme desteğinin 496 adeti deprem bölgesindeki yurttaşlarımıza yapıldı.”

“400’e yakın bireye malzeme desteği verdik”

İhtiyaç sahiplerine verilen medikal malzeme desteklerinin bakımlarının da son derece önemli olduğunu belirten Seçer, Büyükşehir’in bakım-onarım hizmeti de verdiğini kaydetti. Şu ana kadar da yaklaşık 200 yurttaşın bu yöndeki talebinin yerine getirildiğini söyleyen Seçer, bin 400’e yakın bireyin de malzeme desteği talebinin karşılandığını vurguladı.

Özel gereksinimli bireylere yönelik faaliyet gösteren Mola Evlerini de önemsediklerini söyleyen Seçer, “Engelli çocuğu olan anne pazara, doktora giderken, özel gereksinimli çocukların ehil, güvenilir ellere teslimi için Mola Evleri son derece önemli. Göreve geldiğimiz günden bu yana hem Tarsus hem merkezde toplam 4 bin 902 çocuğumuza da hizmet verdik. Duyu bütünleme terapisi ve ergoterapi hizmeti ile ebeveyn danışmanlığı hizmetlerimiz de devam ediyor. Bundan 3 bin 750 çocuğunuz faydalandı” dedi.

“Bir odalı evde yaşarım, vatandaşımı hiçbir şeye muhtaç etmem”

Devletin, engellisinden sağlıklısına, kadınından çocuğuna herkese ihtiyacı olduğu hizmetleri ulaştırması gerektiğini ifade eden Seçer, “Büyük devlet olmak büyük binalarla, şatafatla, saraylarla, lüks araçlarla olmaz. Devlet olmak sosyal olmak, fakire fukaraya bakmaktır. Cumhurbaşkanı, Başbakan olayım bir odalı evde yaşarım, hiçbir vatandaşımı hiçbir şeye muhtaç etmem. Büyük devlet olmak budur. Altın varaklı saraylarda yaşamak değildir. Türkiye’nin dünyada saygın olması koca koca binalar değildir. İnsanlığın onurlu bir şekilde yaşamasıdır” ifadelerine yer vererek, devlet olmanın kaynakları halk için kullanmak olduğunu vurguladı.

“Bu ‘Limonlar’ müthiş”

Büyükşehir’in Limonlarının da her yurttaşı düşünülerek dizayn edildiğini hatırlatan Seçer, “Bu limonlar müthiş. Bir de kısa dorse getirdik, köylere de gidiyor. Hepsi de böyle sizin için yana yatıyor ki rahat binesiniz diye rampayı açıyor. Bu yeni otobüsler muazzam. 272 otobüs geldi, şimdi bir 20-25 adet daha gelecek” dedi.

Dağıtımı yapılan akülü araçlar için kent genelinde 10 Akülü Araç Şarj İstasyonu’nun da olduğunu aktaran Seçer, ihtiyaç dahilinde istasyonların sayı ve noktalarının belirlenerek artırıldığını söyledi.  Büyükşehir’in ‘Engelsiz bir Mersin’ için hayata geçirdiği projelere de değinen Seçer, “Engelli çocuklara yönelik Engelsiz Yaşam Merkezi Egzersiz ve Koordinasyon Odası’nda sportif hizmetler veriyoruz. 8 bine yakın çocuğumuz yararlandı. İşaret dili ile görüntülü destek ve şikayet hattımıza gelen talepleri karşılıyoruz. Yenişehir’de Engelsiz Yaşam Parkımız var. Orada üstü açılıp kapanan yüzme havuzumuz var. Yine gençler, çocuklar için survivor parkuru var. Bocce sahası, çocuk oyun grupları, masa tenisi alanı, dans evi var” diye konuştu.

Otizm Merkezi yakında Mersinlilerin hizmetinde

Yakın zamanda hizmete girecek olan Otizm Merkezi hakkında konuşan Seçer, burada otizmli çocuklara yönelik birebir özel eğitim dersleri, duyu bütünleme seansları, grup aktiviteleri, gelişim değerlendirmesi, ailelere yönelik psikolojik, bilgilendirici eğitim ve danışmanlık hizmetleri vereceklerini vurguladı.

Genel Müdür Toker: “Bugüne kadar 441 adet akülü sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine bağışladık”

Engelli bireylerin sosyal yaşama dahil olmaları ve sosyal yaşamda karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmek hedefiyle başlattıkları sosyal sorumluk projesinin 9. yılını tamamladığını belirten ÇİMSA Mersin Fabrika Müdürü Onur Toker ise “Engelliler Haftası kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla 2015 yılından beri sürdürdüğümüz kurumsal sosyal sorumluluk projesini bu yıl da gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Bugüne kadar 441 adet akülü sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine bağışlamış bulunmaktayız. Değerli iş birliği için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Bey’e, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı’na ÇİMSA adına teşekkürlerini sunarım” dedi.

Sezgin: “Artık dışarı çıkabiliriz Başkanımızın sayesinde”

Özel gereksinimli bireylerden Halil Sezgin, “Çok mutluyuz. 2 seneden beri ben evdeyim. Kalp yetmezliğinden dolayı damar tıkanıklığı oldu. Bacağım kesildi. Artık dışarı çıkabiliriz, serbest olduk Başkanımızın sayesinde. Sebep olanlardan da Allah razı olsun” dedi. Sezgin, akülü sandalyesine kavuşmadan önce evden çıkamadığını ve Büyükşehir Belediyesi’nin transfer aracı ile hastaneye gittiğini anlattı. Halil Sezgin’in eşi Zeynep Sezgin ise “Çok mutlu oldum. Çünkü güzel çalışıyor, transfer aracından da faydalanıyoruz. Dönüş yaptıklarında da çok sevindik. Şimdi binince artık göreceğiz, nerelere gideceğiz, ne yapacağız?” diye duygularını anlattı.

Erkal: “Şu an çok özgürüm, kuş gibi oldum”

Kendi kullandığı akülü sandalyesi eskidiği ve bozulduğu için Büyükşehir Belediyesi’ne başvuran ve yeni akülü sandalyesine kavuşan bir diğer özel gereksinimli birey Gülistan Erkal da çok mutlu ve heyecanlı olduğunu dile getirdi. Erkal, “15 gün boyunca bozuktu, ben hapis gibiydim. Şu an çok özgürüm, kuş gibi oldum. Çok mutluyum. Bozulduğu an benim kalbim duruyor, ben çok korkuyorum bozulmasından. Yani hep tüm ihtiyacımı bununla karşılıyorum. Pazarıma giderim, dükkânıma giderim. Bazen kimse olmadığı için bununla gidip geliyorum. Şu an çok mutluyum gerçekten, çok duyguluyum” ifadelerine yer verdi.

Demir: “Engelli hayatımıza güneş gibi doğan Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum”

Akülü sandalyesine kavuşan yurttaşlardan Miyase Demir, “Engelli hayatımıza güneş gibi doğan Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e, ÇİMSA Mersin Fabrika Müdürü Onur Bey’e çok teşekkür ediyorum. Biz engellilerin her daim bu tür hayırseverlere gerçekten ihtiyacı var. Çünkü biz de engelsiz bir insandık. Engelimizden şikâyetimiz yok, yeter ki bize engel olmasınlar” dedi.

Berk: “Bize böyle bir yardımda bulundukları için gerçekten minnettarız”

Akülü sandalye dağıtımından yararlanan Mustafa Berk ise, “Bize böyle bir yardımda bulundukları için gerçekten minnettarız. Daha önce akülü sandalyem vardı ama biraz eskimişti. Artık kullanılamaz haldeydi. Ben de raporları aldım, belediyeye başvuru yaptım. ‘Mayıs ayında çıkar’ dediler. Bugün de geldik, akülü sandalyemizi aldık” diye konuştu. (Mersin Panorama)

hakkında mersin panorama

Tekrar kontrol edin

Başkan Özyiğit, mahalle mahalle gezerek projelerini Yenişehirlilerle paylaşıyor

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Yenişehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özyiğit, hem ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir