Ana Sayfa / Manşet / Başkan Seçer, Anamur’a çıkarma yaptı

Başkan Seçer, Anamur’a çıkarma yaptı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’i karış karış gezerek halkla iç içe olmaya devam ediyor. Bu kapsamda Anamur’a çıkarma yapan Seçer, Anamur’da vatandaş, halk, üretici, esnaf, muhtarlar, STK ve iş dünyası ile bir araya geldi.

Anamur ziyaretinde ilk önce merkezde esnafı ziyaret eden Seçer, çarşı esnafı tarafından sevgi ile karşılandı. Başkan Seçer’i “Memleketin en karizmatik Başkanı, hoş geldin” diyerek karşılayan bir esnaf, Büyükşehir’in hizmetlerinden ötürü de teşekkürlerini iletti. Bir başka esnaf ise Başkan Seçer’e gaz lambası hediye ederek, “Enerjiniz hiç bitmesin” dileğinde bulundu. Esnaf gezisinin ardından Anamur Ticaret ve Sanayi Odası’na (ANTSO) geçen Seçer, burada ANTSO Başkanı Mehmet Tuna, ANTSO Meclis Başkanı Orhun Yıldız beraberinde STK, iş dünyası ve muhtarlar ile bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdi.

“Ana konumuz tabi ki Anamur”

Başkan Vahap Seçer, ANTSO’da yaptığı konuşmasında, hizmet konuşacaklarını kaydederek, “Anamur’u, Mersin’i, Türkiye’yi konuşacağız. Özellikle ana konumuz tabi ki Anamur ve Anamur’un ticareti, sanayisi, turizmi, ekonomisi olacak. Bunları değerlendirip, neler yapabiliriz diye konuşacağız” dedi. Yaşanan seçim süreci dolayısıyla herkesin yoğun zamanlar geçirdiği bir dönem olduğunu kaydeden Başkan Seçer, “Ülke gündemi de seçim. Esnafı da ticaret erbabını da tüm kitleleri, vatandaşları etkileyen bir durum” diye konuştu.

“Anamur’da toplamda 34 bin 500 ton asfalt kullandık”

Anamur’un temel beklentilerinden ilkinin yollar olduğunu kaydeden Başkan Seçer, “Burada toplamda yaklaşık olarak 34 bin 500 ton asfalt kullanarak, önemli çalışmalara imza attık. Kalan süre içerisinde de yine bu çalışmalarımız devam edecek, durmayacak. Burada eksik kalan caddelerimiz var. Onunla ilgili de çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. En önemli konularından bir tanesinin de Toptancı Sebze ve Meyve Hali konusu olduğunu belirterek konuşmasını sürdüren Başkan Seçer, “Çünkü tarım, sera ve örtü altı üreticilik burada lokomotif sektör” dedi.

“Anamur ölçeğinde bir ekonomi için çok önemli bir hasar”

Anamur’da geçtiğimiz hafta sonu yaşanan hortum ve fırtına afetinde yapılan hasar tespitleri sonucu 200 milyon lira gibi bir hasarın ortaya çıktığını dile getiren Seçer, “200 milyon da olsa, 150 milyon da olsa, 100 milyon da dolsa Anamur ölçeğinde bir ekonomi için çok önemli bir hasar. Geçmiş olsun dileklerimi ileteyim. Bizim Tarım Dairemiz de üreticilere nasıl katkı yapabiliriz, bir nebze olsun yaralarını sarabiliriz diye onun değerlendirmesi içinde” diye konuştu.

“Çok kısa süre içerisinde Anamur’umuza bu hali kazandıracağız”

Anamur Toptancı Sebze ve Meyve Hali’nin uzun süredir ihmal edilmiş bir çalışma olduğunu ifade ederek, bu kadar değerli ve ekonomik değeri yüksek ürünler pazarlayan bir toptancı halinin bu kadar çağın dışında kalmasının akla, mantığa yatkın olmadığını kaydeden Seçer, “Projesi hazır. Çok kısa bir süre içerisinde Anamur’umuza bu hali kazandıracağız. Bozyazı’da da aynı sorun var. Orada tahsis sorunu devam ediyor” şeklinde konuştu.

“Mersin’in siyasi tartışmalardan ari kalması için her türlü gayreti sarf ettim”

Önceliğin her zaman Mersin olduğunu ve kentin siyasetten ari olması için yoğun çaba sarf ettiğini ifade eden Başkan Seçer, “Bürokrasi ile merkezi hükümetle iletişiminiz sıkıntılı oluyor. Ben, sosyal ilişkilere çok önem veren bir insanım. Herkesle gider görüşürüm; Kaldı ki Cumhurbaşkanı’yla gittim görüştüm. Mersin’in siyasi tartışmalardan ari kalması için her türlü gayreti sarf ettim. Mersin’in menfaati için kendi menfaatimi zaten tartışmam bile, yani partimizin menfaatini geri plana atarız. Bizim anlayışımız budur. Önce ülke, memleket, sonra partimiz. Partimiz bizim için çok değerlidir, o ayrı bir şey ama bizim için memlekete hizmet etme aracıdır” dedi.

“Bir imzanın aylarca, hatta yıllarca ilgili kurumlarda beklediğini biliyoruz”

Tahsis, kredi ve imza sıkıntıları yaşadıklarına da değinen Başkan Seçer, “Bir imzanın aylarca, hatta yıllarca ilgili kurumlarda beklediğini biliyoruz. Büyükeceli’ye yapılan Nükleer Santral bölgesine basit bir arıtma yapmak için Orman Genel Müdürlüğü’nden ’dan 1 sene tahsis beklenir mi?” diye konuştu.

“Biz mevcut imkanları azami etkili kullanıp çalışan bir belediyeyiz”

Finansal sıkıntılara rağmen Mersin’in her tarafına verdiği hizmeti vatandaşın gördüğünü ve beğendiğini söyleyen Başkan Seçer, “Biz Anamur içinde aynı şekilde davrandık. Bakın Yenişehir ilçesinde bulvara döktüğümüz malzemeyi, yaptığımız altyapıyı, imalatımızdaki kaliteyi Anamur’a da yaptık. Yağmur suyunuzu, altyapıyı yaptık. Biz mevcut imkanları azami etkili şekilde kullanıp çalışan bir belediyeyiz” dedi.

“Anamur’un insanına Kültür Merkezi yakışır”

Anamur’a bir Kültür Merkezi kazandıracaklarının müjdesini veren Başkan Seçer, “Anamur farklı sosyo kültürel yapıya sahip bir kent. Onun için buranın gencine, çocuğuna, yaş almış insanına bir Kültür Merkezi yakışır. Projemiz hazır. Anamur’un kapasitesine uygun bir Kültür Merkezi temelini bu yıl içerisinde, MESKİ’yi boşaltır boşaltmaz yapacağız. Arazi bizim zaten, hiç tahsis derdi olmayacak” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal hizmetlere çok önem ve ağırlık verdiklerini belirten Başkan Seçer, “Anamur’la ilgili özellikle sosyal hizmetlerde yeni hizmete aldığımız önemli çalışmalar var. Evde Bakım ve Misafirhane bunlardan bazısı. Mersin Şehir Hastanesi’nde yatan bir hastanın, ekonomisi de iyi olmayan yakını ilçeden veya kırsaldan gelmişse ya varsa arabasında yatacak, ya ücretini ödeyerek bir otelde kalacak, ya da akrabasının yanında kalacak. Refakatçi Evi ile bu sorunu ortadan kaldırdık. Bu memlekete, fakir ve fukaraya nasıl temas edileceğini biz gösterdik” dedi.

“Derdimiz sadece yol, köprü, bina yapmak değil”

Anamur’dan Gülnar’a, Aydıncık’tan Silifke’ye kadar bölgelerde, Torosların etekleri denilen yaylalarda okuma oranının yüksek olduğuna dikkat çeken Başkan Seçer, “Her tarafta ücretsiz eğitim öğretim kurumları açtık ve şu anda 6 bin 500 öğrencimiz var. Bu çocukların hepsinin üniversite sınavı giriş ücretlerini biz ödüyor ve üniversiteyi kazandıkları ilk yıl eğitim öğrenim yardımında bulunuyoruz.  Bizim derdimiz sadece yol, köprü, bina yapmak değil” diye konuştu.

“Her türlü yatırımlarda, Büyükşehir olarak işbirliği yapmak isteriz”

ANTSO Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile ilk toplantıyı yaptıklarını ve bundan sonraki süreçte de bir araya geleceklerini belirten Başkan Seçer, “Ben iş adamı kökenli bir siyasetçiyim. O yüzden ticaret ve sanayicinin dünyası bana yabancı değil. Anamur’da Ticaret ve Sanayi Odası’nın da içinde olduğu her türlü yatırımlarda, Büyükşehir Belediyesi olarak işbirliği yapmak isteriz. OSB ve küçük sanayi sitelerinin kurulması, esnaflarla ilgili sorunların çözülmesi konularında elimizden geleni yaparız” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşın yaşam alanına dair ne varsa, sorun olarak karşımızda”

Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsaları ve ESOB’u çok önemsediğini ve özellikle bu 3 kurumun, bir kentteki ekonominin lokomotifi ve can damarı olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, “Önümüzde bir seçim var. Mutlaka herkes bir tercihte bulunacak. Bir belediye başkanı olarak, bu kurumun çatısı altında tercihlerinize yönelik bir pozisyon içerisinde yer almam. Bunu parti binasında veya mitinglerde, televizyon programlarında yaparsınız. Fakat şuna dikkat çekmek istiyorum; Türkiye’nin gündemi, olması gereken gündemin dışında tartışılıyor. Türkiye’nin şu anda asıl gündemi; ekonomi, yolsuzluklar, adaletsizlik, sağlık ve eğitim gibi bazı hizmet alanlarında uygulanan yanlış politikalar” dedi.

“Türkiye’nin neye ihtiyacı varsa damgayı ona vurun”

Siyasi bir gerginlik olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Ayrımcılık olduğunun iddiasını söyledim. Diyorum ki; merkezi hükümetle maalesef bizim bürokraside işlerimiz yürümüyor. Bu önemli bir demokrasi sorunudur. Benim sizden ricam esnaf iş insanları olarak 14 Mayıs’ta bu endişelerden ve bu vehimlerden uzak sandık başına gidin; Türkiye’nin geldiği noktada neye ihtiyacı varsa damgayı ona vurun” dedi.

“63 kredi talebimizin 1 tanesi şu ana şu ana kadar gerçekleşmedi”

Başkan Seçer, soru-cevap bölümünün ardından ise kanalizasyon ve içmesuyu gibi konularına yanıt verdi. İçmesuyu meselesine ilişkin konuşan Seçer, “Dün MESKİ’nin Genel Kurul’u vardı. Orada da söyledim, 63 kredi talebimizin 1 tanesi şu ana şu ana kadar gerçekleşmedi. 1 tanesi gerçekleşse duvara asacağım hatıra olarak. Diyeceğim ki; ‘İller Bankası bu projeye şu kadar milyon hibe ve kredi sağladı.’ Bunlar MESKİ’nin kendi öz kaynakları ile yapacağı işler değil. Ya hibe olacak, ya uzun vadeli para bulacaksın. 3 sene oldu herhalde, Anamur Belediye Başkanı ve Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan da vardı beraber İller Bankası’na gittiğimizde. O gün de İller Bankası Genel Müdürü sanki bu işi 1-2 ay içinde çözecekmiş gibi konuştu ama hiçbir sonuç alamadık. Bu hafta seçim haftası. Bu haftadan sonra farklı şeyler konuşabiliriz. Bir şey diyemiyorum. İller Bankası Genel Müdürü Telefonuna çıkmaz mı? Randevu vermez mi? Yapmaz mı? Adamlar böyle çalışıyor, nasıl edelim? Özellikle altyapı konularında, böyle zorlanıyoruz” dedi.

Batı tarafı grup yoluna ilişkin gelen talep üzerine de konuşan Başkan Seçer,  hepsinin programları dâhilinde yer aldığını kaydetti. Başkan Seçer, “ ‘Salavat güçten doğar’ derler ya, aynen böyle. Sen bana aç kaynakları, aman aman, durduramazsın beni. Bunlar ekstra ciddi paralar harcayacağımız yerler. Ama mevcut grup yollarınızla ilgili, benim görev alanımla ilgili, yapma sorumluluğumda olan yerlerle ilgili ne derseniz haklısınız. Eksik varsa biz onu tamamlarız” diye konuştu. Seçer, hal bölgesi ve mezarlık gibi konularda gelen sorulara da yanıt verdi, çalışma arkadaşları da gelen taleplere ilişkin katılımcılara bilgi verdi. (Mersin Panorama)

hakkında mersin panorama

Tekrar kontrol edin

Başkan Özyiğit, mahalle mahalle gezerek projelerini Yenişehirlilerle paylaşıyor

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Yenişehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özyiğit, hem ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir