Ana Sayfa / GÜNDEM / Toroslar’da kadınlara finansal okuryazarlık eğitimi

Toroslar’da kadınlara finansal okuryazarlık eğitimi

Toroslar Belediyesi, bu hafta sonu kutlanacak olan Anneler Günü öncesi kadınları, Finansal Okuryazarlık Eğitim Semineri’nde buluşturdu. Kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımının önemine de dikkat çekilen etkinlik yoğun ilgi gördü. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminer, Eğitmen Doç. Dr. Mehmet Altuntaş tarafından verildi.

“İş hayatındaki kadınlar, başarı hikâyelerini ve tecrübelerini paylaştı”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmalarını; MHP KAÇEP İl Başkanı Fadime Şen, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın eşi Meltem Yılmaz, Tarsus Turizm ve Tanıtım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve MHP Tarsus KAÇEP Başkanı Yeşim İçgören, Toroslar Belediyesi Başkan Yardımcısı Şeyda Gülden ile Ressam Nazife Bilgin Hazar yaptı. Konuşmacılar, meslek hayatları ile ilgili deneyimlerini katılımcılarla paylaşarak, başarı hikâyelerini anlattı. Güçlü kadın, güçlü Türkiye mottosuna dikkat çekildi.

“Kadınlar ister evde çalışsınlar, ister iş hayatında çalışsınlar milli gelire katkıları vardır”

Siyasi ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları, TORTEK kursiyerleri ve eğitmenlerinin de katıldığı programda daha sonra eğitmen Doç. Dr. Mehmet Altuntaş, finansal konularda kadınların bilgi birikimlerinin artırılmasının ve ekonomik yönden güçlenmesinin amaçlandığı eğitim seminerini verdi.

Finansal okuryazarlığın paranın doğru yönetilmesi, bilgi ve beceri düzeyi olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Mehmet Altuntaş; “Evde verdiği emekle ve iş hayatında gösterdiği performansla kadın, ekonominin ikinci gücüdür. Ekonomiye, dinamizm katar. Türk ölçeğine göre pandemiden sonra sürekli kadınların işgücüne katılımı artıyor ve kadınlar daha çalışmak, aktif rol almak istiyor. Bizim ürettiğimiz her şey milli gelirimizdir. Kadınlarımız ister evde çalışsınlar, ister iş hayatında çalışsınlar milli gelire katkıları vardır” diye konuştu.

“Kadınlarımız, fedakârlıkları, emekleri, sevgileri ve mücadeleleriyle bizleri gururlandırıyor”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise kadınların sevgi, şefkat ve üretkenliğiyle güçlü olduğunu söyledi. Finansal Okuryazarlık konusunda eğitim seminerini veren Doç. Dr. Mehmet Altuntaş’a ve tüm katılımcılara teşekkür eden Başkan Yılmaz; “Toroslar Belediyesi olarak eğitim önceliğimiz. Kadınların sosyal hayatın içinde, sağlıkta, istihdamda, eğitimde ve siyasette hak ettiği yerde olması bugünümüz ve geleceğimiz için büyük önem taşımaktadır. Kadın ailedir, kadın annedir, kadın vatandır, kadın ülkedir, kadın gelecektir, kadın gelecek nesillerin teminatıdır” dedi.

“Kadınlarda eğitim seviyesi arttıkça işgücüne katılım ve istihdam da artıyor” diyen Başkan Yılmaz; “Kadınların iş hayatındaki adımlarını hızlandıran 48 branştaki Teknik ve Mesleki Eğitim kurslarımız (TORTEK), Kariyer Merkezimiz, ücretsiz düzenlediğimiz kültür, sanat ve spor kurslarımız ve birçok projemizle kadınlarımızın yanında olduk ve olmaya devam ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin ve anne adaylarının Anneler Günü’nü kutluyorum” şeklinde konuştu. (Mersin Panorama)

hakkında mersin panorama

Tekrar kontrol edin

Başkan Özyiğit, mahalle mahalle gezerek projelerini Yenişehirlilerle paylaşıyor

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Yenişehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özyiğit, hem ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir