Ana Sayfa / EKONOMİ / Akdeniz Belediyesi’nden hatırlatma; vergi, borç ve ceza yapılandırmada son başvuru tarihi 31 Mayıs

Akdeniz Belediyesi’nden hatırlatma; vergi, borç ve ceza yapılandırmada son başvuru tarihi 31 Mayıs

Akdeniz Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada, 7440 Sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair Kanunun Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından “emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ile ilan ve reklam vergilerinin” yapılandırılması için son başvuru tarihinin 31 Mayıs 2023 olduğunu hatırlattı.

Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 7440 Sayılı Kanunun Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte Akdeniz Belediyesi’ne başvuran vatandaşlar; “emlak ve çevre temizlik vergisi ile ilan-reklam vergisi, idari para cezaları, ecrimisil, harçlar ve bunlara bağlı gecikme zammı ile vergi cezalarını” yapılandırabiliyor. Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamada, vergi ödeme ve yapılandırmada son başvuru tarihinin 31 Mayıs 2023; ilk taksit ve peşin ödeme tarihinin ise 30 Haziran 2023 olduğunu hatırlatarak geç kalınmaması için vatandaşlara çağrı yaptı.

31 Aralık 2022 tarihinden önceki vergi ve borçları kapsıyor

Kanun kapsamında vergi mükellefi vatandaşlar, vadesi 31 Aralık 2022 tarihinden önceki vergi, borç ve cezalarını yapılandırıp ödeyebilecek. Söz konusu tarihten önceki borç, vergi ve cezaları için ister peşin ödeme, isterse 12, 18, 24, 36 ve 48 ay taksit seçeneği sunulurken, peşin ödeme ile ilk taksiti ödeme tarihi ise 30 Haziran 2023.

Yapılandırmadan faydalanmak için son başvuru tarihi 31 Mayıs

Çeşitli vergi, borç veya cezaları yapılandırmak isteyen vatandaşlar, Akdeniz Belediyesi veznelerine nakit veya kredi kartı ile aynı zamanda www.akdeniz.bel.tr adresi ile Akdeniz Belediyesi Türkiye Vakıflar Bankası Metropol Şubesi TR180001500158007298237326 IBAN numarasından da ödeme yapabilir. Düzenlemeden son yararlanma tarihi 31 Mayıs 2023. Diğer yandan yasal düzenlemeden faydalanmaya devam etmek için 1 ve 2’nci taksitler süresi içinde ödenmeli. Bir takvim yılında 3’ten fazla taksitin ödenmemesi ya da eksik ödenmesi halinde düzenlemeden yararlanma hakkı kaybediliyor. (Mersin Panorama)

hakkında mersin panorama

Tekrar kontrol edin

Başkan Özyiğit, mahalle mahalle gezerek projelerini Yenişehirlilerle paylaşıyor

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Yenişehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özyiğit, hem ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir