Ana Sayfa / Manşet / Depremzedeler ile buluşan Seçer: Yaralar Birlik Olunarak Sarılabilir

Depremzedeler ile buluşan Seçer: Yaralar Birlik Olunarak Sarılabilir

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 6 Şubat Yaşam Derneği’nin deprem bölgesinden göç eden esnafa umut olmak için düzenlediği Esnaf Buluşması’na katıldı. Etkinlikte Başkan Seçer’in yanı sıra, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış ve CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu yer aldı.

Müzik dinletisinden sürpriz çekilişlere ve çocuk oyunlarına kadar birçok etkinliğin yer aldığı buluşmada, Hatay, Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş gibi depremden etkilenen illerin yöresel lezzet ve ürünlerinin yer aldığı esnaf stantları kuruldu. Etkinlikte, Yazar Deniz Erten de kitaplarını okurları için imzaladı.

Esnaf Buluşması’nda tek tek stantları gezen Başkan Seçer, depremzede esnaf ile sohbet edip alışveriş yaptı. Mersin’de herkesin kendilerine destek çıktığını ve kentte çok mutlu olduklarını söyleyen bir esnaf, Başkan Seçer’e de yardımlarından dolayı teşekkür etti.

Depremzede vatandaş: “Her şehre bir Vahap Seçer gerekli”

Başkan Seçer’e ‘İyi ki varsınız’ diyen Hataylı bir esnaf ise “Hataylıların gönlüne taht kurdunuz” diyerek Başkan Seçer’in Hatay için yaptığı yardımlardan dolayı teşekkürlerini ifade etti. Başkan Seçer ise tüm depremzedelerin her zaman yanlarında olacaklarını belirtti. Başkan Seçer’in gezdiği stantlardaki bir vatandaş ise çalışmalardan çok memnun olduklarını dile getirerek, “Her şehre bir Vahap Seçer gerekli” dedi.

“Yaralar birlik olunarak sarılır”

Depremin çok büyük travma, acı ve yıkımları beraberinde getirdiğini ifade eden Başkan Seçer, bu yaraların birlik olunarak sarılacağına dikkat çekti. Etkinlikte hem deprem bölgesinden gelen esnafların hem de Mersin’de yaşamını sürdüren depremzedelerin olduğunu belirten Başkan Seçer, “Yaralara bir nebze merhem olmak için yapılmış bir çalışma. Bölgede yaşayan insanlarımızın maddi, manevi yaşadıkları çok büyük bir travma, acı ve yıkım. Elbette bunları tedavi etmek, yaraları sarmak, birlik olunarak gerçekleşebilir. Mersinimizin anlayışına, kültürüne, kadirşinaslığına, hoşgörülü vatandaşına da bu yaraşır” dedi.

“Lafı evelemeden gevelemeden hükümetin bu işe el atması gerekiyor”

Deprem sonrasında Mersin’in yaklaşık 300 bin nüfusa daha ev sahipliği yapmaya başladığını dile getiren Başkan Seçer, şu anda ilk günlerin telaşının olmamasının yanı sıra depremzede vatandaşların günlük hayata tam olarak katılabilmeleri için çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. Seçer, “Burada devletin önemli katkısı gerekiyor. Bu insanların yerleşik düzene geçmeleri, konut sahibi olmaları ya da en azından kiralık bir konutta oturmaları, bir iş sahibi olmaları, dökme suyla değirmen dönmez nihayetinde bir çalışma imkanlarının olması lazım. Bu insanların bir gelirinin olması lazım. Bu ekonomik çarkın içerisine bu insanları katmak lazım. Yoksa nereye kadar bunu sürdürecekler. Onlar bu süreci birilerinin yardımına, bağlı olarak ne kadar götürebilecekler? Onların da psikolojisini düşünmek lazım. Burada lafı evelemeden gevelemeden hükümetin bu işe el atması gerekiyor” diye konuştu.

“Samimi olanlarla siyasi olanları vatandaşlarımızın ayırması gerekli”

“28 Mayıs’ta Türkiye Cumhurbaşkanı’nı seçecek. Yeni Cumhurbaşkanı ile beraber farklı bir anlayışla bu sürecin hızlanacağını öngörüyorum, düşünüyorum” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Seçer, vatandaşların sandığa gittiğinde bu anlamda da gereğini yapacaklarına inandığını kaydetti. Başkan Vahap Seçer, “Bundan da son derece eminim. Bir anlamda deprem bölgesine samimi olarak müdahale edenlerle, göstermelik siyasi olarak müdahale edenleri vatandaşların ayırması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. (Mersin Panorama)

hakkında mersin panorama

Tekrar kontrol edin

Başkan Özyiğit, mahalle mahalle gezerek projelerini Yenişehirlilerle paylaşıyor

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Yenişehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özyiğit, hem ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir