Ana Sayfa / GÜNDEM / Yenişehir Belediyesinden personele afet farkındalık eğitimi

Yenişehir Belediyesinden personele afet farkındalık eğitimi

Mersin Yenişehir Belediyesi, personellere yönelik “Afet Farkındalık Eğitimi” verdi. Afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında Mersin Yenişehir Belediyesi İş Güvenliği Uzmanı Elvan Demirtaş tarafından verilen eğitimlerle personellere tedbir almanın önemi anlatıldı.

Mersin Yenişehir Belediyesi personellerini bilinçlendirmek amacıyla hizmet içi eğitimlerini sürdürüyor. Son olarak verilen afet farkındalık eğitimlerinde personeller deprem, yangın, sel gibi afet anlarında ve sonrasında neler yapmaları gerektiğini öğrendi.

“Afet bir olayın kendisi değil doğurduğu sonuçtur.”

İş Güvenliği Uzmanı Elvan Demirtaş, doğa, teknoloji ve insan kaynaklı olmak üzere üç tür tehlike olduğunu anlatarak “Doğa tehlikeleri; çığ, deprem, sel, teknoloji tehlikeleri; endüstriyel uçak kazaları vb., insan kaynaklı tehlikeler ise yangın, sabotaj ve terör saldırılarıdır. Tehlike hiçbir zaman yok olmuyor ama biz önlem alarak bunu önleyebiliriz.” dedi.

“Afet bir olayın kendisi değil doğurduğu sonuçtur.” sözleriyle afeti tanımlayan Demirtaş, geçmişten günümüze Türkiye’de gerçekleşen depremlerin istatistik bilgilerini de paylaştı. Demirtaş “Türkiye’de meydana gelen 210 depremde toplam 86 bin 802 kişi, çığ afetlerinde ise 274 kişi hayatını kaybetti. Bulunduğumuz evin, iş yerlerinin, mahallelerin toplanma alanlarını iyi bilmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Mersin Yenişehir Belediye personeline deprem anındaki “Çök, kapan, tutun” uygulamasının da anlatıldığı eğitimler üç gün sürdü. Eğitim sonunda da katılımcılara sertifikaları verildi. (Mersin Panorama)

hakkında mersin panorama

Tekrar kontrol edin

Başkan Özyiğit, mahalle mahalle gezerek projelerini Yenişehirlilerle paylaşıyor

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Yenişehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özyiğit, hem ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir