Ana Sayfa / ÇEVRE / Akdeniz’de 7/24 temizlik hizmeti

Akdeniz’de 7/24 temizlik hizmeti

Akdeniz Belediyesi, vatandaşların temiz ve sağlıklı çevre hakkını korumak amacıyla gece-gündüz demeden hizmet veriyor. Deforme olmuş çöp konteynırlarını yenisi ile değiştiren, zarar görenleri tamirden geçiren ekipler, çöp konteynırlarını ilaçlı su ile yıkayıp koku ve kötü görüntüyü ortadan kaldırıyor.

Halk sağlığının korunması ve sürdürülmesi amacıyla çalışmalarını 7/24 esasına göre aralıksız sürdüren Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, bir yandan her gün 65 mahallenin cadde ve sokaklarında tonlarca çöp ve atığı toplayıp şehir merkezinden uzaklaştırırken; ihtiyaç bölgelere de yeni çöp konteynırlarını yerleştiriyor.

Yeni konteynırlar kullanıma sunuluyor, eskiyenler tamir ediliyor…

Kent sakinlerine temiz ve sağlıklı bir çevre sağlamak amacıyla gece-gündüz demeden çalışan ekipler, zaman içinde deforme olan, çevresel koşullar nedeniyle zarar gören çöp konteynırları da fen işleri sahasındaki atölyede tamir ve bakımdan geçirip yeniden kullanıma sunuyor. Böylelikle kurum, ciddi bir maliyet kaleminden kurtulmuş oluyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ayrıca çöp konteyner dezenfektan araçları ile belirledikleri plan ve program kapsamında mahallerde bulunan çöp konteynırlarının yıkama ve dezenfekte işlemini de gerçekleştiriyor. Süpürgeli araçla da cadde ve sokakların temizliği yapılıyor.

Her semt pazarı sonrası bölge yıkanıp temizleniyor

Müdürlüğe bağlı saha ekipleri, ilçe sınırlarında yer alan mahallelerde kurulan semt pazarlarının kaldırılmasının ardından, o bölgede önce yoğun bir temizlik hizmeti, ardından arazöz yardımıyla tazyikli su ile yıkama çalışması yaparak mahalle sakinlerinin temiz ve sağlıklı çevre hakkını koruyor. (Mersin Panorama)

hakkında mersin panorama

Tekrar kontrol edin

Başkan Özyiğit, mahalle mahalle gezerek projelerini Yenişehirlilerle paylaşıyor

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Yenişehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özyiğit, hem ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir