Ana Sayfa / KÜLTÜR/SANAT / Gültak’tan, Çilek Mahallesi’ne yeni kültür evi müjdesi

Gültak’tan, Çilek Mahallesi’ne yeni kültür evi müjdesi

Çilek Mahallesi kültür evini ziyaret ederek kursiyer kadınlarla bir araya gelen Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, mahalleye çok daha modern bir mahalle kültür ve sanat evi kazandıracaklarını belirtti.

Akdeniz Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve birçok farklı branşta kadınlara meslek edinmelerini sağlayan kursların verildiği Çilek Mahallesi Mahalle Evi’ni ziyaret eden Başkan Gültak, kursiyerlerle sohbet etti. Ziyarete, başkan yardımcıları ve birim müdürleri de eşlik etti.

Mahalle evlerimiz fabrika gibi…

Kursiyer kadınlarla sohbet eden Başkan Gültak, “Mahalle evlerimiz fabrika gibi, buradaki kadınlar sürekli üretiyor; el işi, dikiş, nakış… Her şeyi öğreniyorlar. Tekstil kursumuzda eğitim gören kadınlarımızdan bazılarının kendisine, bazılarının da çocuklarına kıyafetler diktiklerini öğrendim. Kadınlarımız böylece hem evlerinin ekonomisine katkıda bulunuyor hem de meslek öğreniyor” dedi.

“Kadınlarımız kendilerini geliştiriyor”

Çocuklu annelerin de kurslardan faydalanabilmesi için kreş hizmeti verdiklerini kaydeden Başkan Gültak, “Burada kurs alan kadınlarımızın çoğu anne. Çocuklarını evde bırakmak zorunda kalmıyorlar. Çünkü burada akıl ve zeka oyunları odamız ve kreşimiz de var. Çocuklarımız da burada satranç gibi oyunlar oynayarak zekalarını geliştiriyorlar ve Milli Eğitim Bakanlığımızın açtığı okullara da kendilerini hazırlamış oluyorlar. Dolayısıyla burada bir kombine var; kadınlarımız bir şeyler üretiyor ve sürekli kendilerini geliştiriyor” ifadelerini kullandı.

“Kadın, hayatın her alanında olursa o toplumda barış olur”

Başkan Gültak, Çilek Mahallesine bir müjdesi olduğunu da sözlerine ekledi, mahalleye çok daha modern bir mahalle kültür evi kazandıracaklarını ifade etti. Başkan Gültak, “Yeni yapacağımız mahalle evinde, Çilek Mahalleli kadınlarımız çok daha ferah ve sınıfı daha fazla olan bir alana kavuşmuş olacak. Kadın, hayatın her alanında ve her yerde olursa o toplumda barış olur, kardeşlik olur, aşk olur. Biz de Akdeniz’de bunu yapıyoruz. Akdeniz’in tüm kadınları da buna layık” diyerek sözlerini noktaladı.  (Mersin Panorama)

hakkında mersin panorama

Tekrar kontrol edin

Başkan Özyiğit, mahalle mahalle gezerek projelerini Yenişehirlilerle paylaşıyor

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Yenişehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özyiğit, hem ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir