Ana Sayfa / KÜLTÜR/SANAT / Emekli Evi’nde sanat dolu bir gün

Emekli Evi’nde sanat dolu bir gün

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaş almış vatandaşlara yönelik etkinlikleri hayata geçirmeye devam ediyor. Doğa gezileri, konserler, kültürel faaliyetler gibi birçok etkinliği yaş almış vatandaşlarla buluşturan Büyükşehir, bu kez de Toroslar’da hizmete açtığı Halkkent Sosyal Yaşam Merkezi içinde yer alan Emekli Evi’ndeki yaş almış vatandaşlara yönelik şiir dinletisi düzenledi. Şair ve yazarlar tarafından seslendirilen şiir ve şarkılarla keyifli bir gün geçiren yaş almışlar, sanatla da iç içe olma fırsatı yakaladı.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, Toroslar Halkkent Sosyal Yaşam Merkezi içinde yer alan Emekli Evi üyelerine yönelik şiir dinletisi düzenlendi. Şair Sonay Arıdıcı, Şair ve Yazar Yahya Vurucu, Dilek Yörük ve İbrahim Can birbirinden güzel şiirleri seslendirerek, yaş almışlara unutulmaz bir gün yaşattı. Zaman zaman duygulu anlar da yaşayan yaş almış vatandaşlar, şarkı ve şiirlere eşlik ederek keyifli bir zaman geçirdi.

Yeter: “Emekli Evi üyelerini şiir ve müzikle buluşturduk”

Halkkent Sosyal Yaşam Merkezi Emekli Evi Sorumlusu Çağdaş Yeter, “Soğuk kış günlerini, duyguların söze inmesiyle anlamlandırmaya çalıştık. Sözün bittiği yerde, şiir ve müzik sanatla bütünlenmiş bir anlatımdır. Toroslar Emekli Evi üyelerini şiir ve müzikle buluşturduk” dedi. Emeklilerin kendileri için çok kıymetli olduğunu belirten Yeter, “Onlara dokunmaya devam edeceğiz. Bugünkü dinletimizde Türk halk müziği ve şiir sunumu oldu, çok keyifli bir zaman geçirdik. Emeklilerimiz memnun kaldı” diyerek, bu tür etkinliklere devam edeceklerini vurguladı.

“Böyle moral verici şeylere ihtiyacımız oluyor”

Emekli Evi üyelerinden Bayram Bulut, Emekli Evi’nde birçok etkinlik gerçekleştirildiğini ve bu tür etkinliklerin kendilerini çok memnun ettiğini söyleyerek, “Öncelikle bize bu imkânı tanıyanlara çok teşekkür ederim. Çok güzel bir ortam. Geliyoruz, çayımızı, kahvemizi içiyoruz. Gazeteler, kitaplar okuyoruz” dedi. Şiir dinletisini de çok severek dinlediklerini dile getiren Bulut, “Gerçekten biz emekliler için güzel bir şey. Tabi ki böyle moral verici şeylere ihtiyacımız oluyor. Gelip burada dinliyoruz, eğleniyoruz” diye konuştu.

Yaş almış vatandaşlardan Şahgül Güler de, şiir dinletisinden çok memnun kaldığını belirtti. Güler, “Bu tür etkinlikler bizim için çok güzel oluyor,  çok seviniyorum. Sık sık bu tarz etkinlikler oluyor, biz de faydalanmak istiyoruz. Bizimki ikinci bahar, o yüzden çok güzel oluyor. Daha da fazla olmasını istiyoruz. Gerçekten çok mutlu oldum ve çok memnun kaldım” dedi. (Mersin Panorama)

hakkında mersin panorama

Tekrar kontrol edin

Başkan Özyiğit, mahalle mahalle gezerek projelerini Yenişehirlilerle paylaşıyor

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Yenişehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özyiğit, hem ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir