Ana Sayfa / KÜLTÜR/SANAT / Büyükşehir öncü oldu! Bu kadınlar ilk kez sinemada film izleme heyecanı yaşadı…

Büyükşehir öncü oldu! Bu kadınlar ilk kez sinemada film izleme heyecanı yaşadı…

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi, daha önce hiç sinemada film izlememiş Tarsuslu kadınları sinema ile buluşturdu. Tarsus’un Taşkuyu, Mahmutağa, Girne, Barboros, Bahçe ve Kırklarsırtı Mahalleleri’nden gelen kadınlar, ilk kez sinemada film izlemenin heyecanını yaşadı.

Sayapark’ta gerçekleştirilen sinema etkinliğinde kadınlar,  çekimleri Silifke’de gerçekleştirilen, Sarıkeçili yörüklerin yaşamının anlatıldığı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de destek verdiği ‘Turna Misali’ filmini izledi. 135 kadının katıldığı sinema etkinliğinde, aralarında ilk kez sinema salonunda film izleyen kadınlar oldukça heyecanlıydı.

Hasırcı: “Daha önce sinemaya gitmemiş kadınları sinemayla buluşturduk”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’nde görevli Bedir Hasırcı, düzenledikleri etkinliği anlatarak, “Tarsus’un dezavantajlı mahallelerinden, belki de ilk defa sinemaya gitme fırsatı yakalamış kadınları buraya getirdik. ‘Turna Misali’ filmi, Silifke’nin Sarıkeçili yörüklerini anlatan bir film. Çekimlerine de daire olarak destekte bulunmuştuk. Bugün de Tarsuslu kadınlar, bu filmi izleme fırsatını yakaladılar. Çok memnun ayrıldılar” dedi.

Film vizyonda olduğu sürece, kadınlarla ve gençlerle buluşturacaklarını söyleyen Hasırcı, “Turna Misali filmine, farklı okullardan birçok öğrencimiz geldi. Vizyonda olduğu sürece hem kadınları, hem de öğrencileri bu filme getirmeye devam edeceğiz. Biz biliyoruz ki, Tarsus’ta belki ilk defa sinemaya gidecek olan kadınlar vardı. Hem onları sinemaya getirmiş olduk, hem de filmimizi desteklemiş olduk. Bu yüzden çok mutluyuz” ifadelerine yer verdi.

“İlk defa sinemaya geliyoruz”

Tarsus’un Taşkuyu Mahallesi’nden gelen ve filmi ilk defa sinemada izleyen Hatice Genç, “İlk defa geliyorum. Güzel, beğendim. Daha önce sinemaya hiç gitmedim, yeni geliyorum” derken, Fadime Kara ise, “Ben de ilk defa geliyorum. Güzel bir duyguymuş. Daha önce sinemayı merak etmedim herhalde. Merak etsem de gidemedim, cesaretim yoktu. Keşke daha önce gelseydim. Televizyonun olmadığı zamanlardaki gibiydi ” dedi. Filmin konusunu da beğendiğini söyleyen Kara, “Çok güzel, dedelerimizi anlatıyor. Daha önceki yılları anlatıyor” diye konuştu.

Taşkuyu Mahallesi’nden gelen Fatma Ala da ilk defa sinemaya gelenlerden. Ala, “Muhtarımızın eşi mesaj attı. Hep toplandık. Çok iyi oldu. Allah razı olsun” dedi ve filmi sinemada izleme deneyimini, “Çok güzeldi, değişiklik oldu. Hep dünya telaşından, sinemaya gitmeye vaktim olmadı. Yakın zamanda da gidemezdik. Çünkü, o geri planda kalıyor” cümleleriyle anlattı.

Mahmutağa Mahallesi’nden gelen Çülçi Çoban, sinemaya gelememe sebebini, “Köyde oturuyoruz, çalışıyoruz. Zamanımız yok. Okuma yazma bilmiyorum. Tek başına bir yere gidemem ben. Ancak toplulukla gelebiliyorum” diye açıkladı. Filmi çok beğendiğini söyleyen Çoban, “Çok iyi oldu. Çok teşekkür ederiz Belediye Başkanımıza” dedi. (Mersin Panorama)

hakkında mersin panorama

Tekrar kontrol edin

Başkan Özyiğit, mahalle mahalle gezerek projelerini Yenişehirlilerle paylaşıyor

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Yenişehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özyiğit, hem ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir