Ana Sayfa / GÜNDEM / Akdeniz Belediyesi Tüm birimleriyle depremzede vatandaşların yanında

Akdeniz Belediyesi Tüm birimleriyle depremzede vatandaşların yanında

Akdeniz Belediyesi, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketi sonrası Mersin’e göç ederek Akdeniz ilçesine yerleşen afetzede binlerce vatandaşa yönelik hizmetlerine aralıksız devam ediyor, deprem mağduru vatandaşların ihtiyaç duyduğu hizmetleri yerine getirerek afetin yaralarını sarıyor.

Felaketin yaşandığı ilk günden itibaren Başkan M. Mustafa Gültak’ın talimatıyla deprem bölgesine arama kurtarma faaliyeti için yaklaşık 100 personel, onlarca iş makinesi, araç, gereç ve teçhizat, gıda ve yardım TIR’ları gönderen Akdeniz Belediyesi; kente göç eden ve kültür sanat evleri ile sosyal tesislerde konaklayan binlerce deprem mağduru vatandaşın ihtiyaçlarını da karşılıyor.

Ailelere danışmanlık hizmeti, annelere hoş geldin bebek çantası…

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Ali Turna, Mersin’e göç ederek Akdeniz ilçesi sınırlarına yerleşen deprem mağduru vatandaşlara sağladıkları hizmetleri anlattı. Kültür sanat evlerinde barınan afetzede 500 vatandaşa, uzman psikologlar eşliğinde aile danışmanlık hizmeti ve psikolojik destek sunduklarını belirten Turna, bebeği olan veya yeni doğum yapan depremzede 34 anneye de hoş geldin bebek çantası hediye ettiklerini söyledi. Ali Turna; “Akdeniz’de misafir ettiğimiz depremzede vatandaşlarımıza yalnız olmadıklarını hissettirmeye ve elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Bütün ekibimizle seferber olarak bu desteği mümkün olan en üst seviyede sağlamakta kararlıyız” diye konuştu.

Ulaşım, evde bakım ve temizlik hizmeti de veriliyor

Kente gelen depremzedelere ulaşım hizmeti de verdiklerini aktaran Ali Turna, depremde yaralanan ve Mersin’e gelen vatandaşları kontrol için hastanelere ulaştırdıklarını; 130 vatandaşa evde kişisel bakım (berber-kuaför) ve temizlik hizmeti verdiklerini, kıyafet yardımı ulaştırdıklarını, afetzede vatandaşların barındığı kültür ve sanat evlerinin temizliğini yaptıklarını anlattı.

Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Ali Turna, onkoloji tedavisi gören depremzede vatandaşların da 2020 yılı Mart ayında başlayan onkobüs sistemine dâhil edildiğini ve tedavileri için hastanelere ulaştırıldıklarını belirtti. Turna, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla depremzede kadınlar ve çocukların yararına gezi ve yemek programları düzenlemeyi planladıklarını da sözlerine ekledi. (Mersin Panorama)

hakkında mersin panorama

Tekrar kontrol edin

Başkan Özyiğit, mahalle mahalle gezerek projelerini Yenişehirlilerle paylaşıyor

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Yenişehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özyiğit, hem ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir