Ana Sayfa / GÜNDEM / Başkan Seçer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Deprem Seferberlik Planı Toplantısı’na Katıldı

Başkan Seçer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Deprem Seferberlik Planı Toplantısı’na Katıldı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin olası bir depreme karşı hazırladığı İstanbul Deprem Seferberlik Planını açıkladığı toplantıya katıldı.  Başkan Seçer’in öncülüğünde de yaşanan depremin ardından Mersin’de bugüne kadar göz ardı edilen depremle ile ilgili tüm çalışmalar başlatıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yaşanan depremin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin olası bir depreme karşı hazırladığı İstanbul Deprem Seferberlik Planını açıkladığı toplantıya katıldı. Toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul’un depreme dirençli bir kent haline getirilmesi amacıyla ‘Deprem Bilim Üst Kurulu’nun önerileri, tespitleri ve çözüm yolları doğrultusunda başlattığı seferberlik planını kamuoyu ile paylaşıldı.

Toplantıya; Başkan Seçer’in yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreter Yardımcıları Seyit Torun, Gökçe Gökçen, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar,  aralarında Prof. Dr. Naci Görür, Prof. Dr. Celal Şengör ve Prof. Dr. Haluk Eyidoğan gibi ülkenin önde gelen yer bilimcilerinin yer aldığı uzmanlar katıldı.

“Depremi Türkiye’nin birincil sorunu kabul etmeliyiz”

Toplantıda konuşan İmamoğlu, İstanbul için deprem konusunda seferberlik başlattıklarını belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak güçlü bir inisiyatif alıyoruz, düzeni değiştiriyoruz. Deprem ve afetlere karşı bu kadim şehri dirençli bir kent haline getirmek için her şeyi tekrardan, sıfırdan başlatıyoruz. Eğer bu topraklarda durmadan depremler oluyor, binalar yıkılıyor, insanlarımız ölüyorsa; iktidarı, muhalefeti, bürokratı ve vatandaşıyla birlikte hepimiz, depremi Türkiye’nin birincil sorunu kabul etmeliyiz” dedi.

Başkan İmamoğlu’nun açılış konuşmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi bürokratları da söz alarak, sorumluluk alanlarıyla ilgili çalışmaları kapsayan sunumlar yaptı. 5 madde altında değerlendirilerek hazırlanan İstanbul Deprem Seferberlik Planı; afet odaklı kentsel dönüşüm çalışmaları, mevcut altyapı ve ulaşım ağının afetlere dayanıklı hale getirilmesi, sismik ve yer bilimleri çalışmaları, afet sonrası toplanma/barınma alanları ve afet odaklı eğitim ve kapasite geliştirme başlıklarından oluştu.

Mersin Büyükşehir, kentte bugüne kadar göz ardı edilen depremle ilgili tüm çalışmaları başlattı Toplantıya katılan Başkan Seçer, toplantının; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bilim insanları ve uzmanlarla yaptığı önemli bir çalışma olduğunu belirtti.

Mersin’de kararlı adımlar atılıyor

Yaşanan büyük afetin ardından, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde Mersin’de bugüne kadar göz ardı edilen deprem ile ilgili çalışmalar başlatıldı ve çalışmalar kararlılıkla sürdürülüyor. Bugüne kadar çeşitli gerekçelerle başlatılmamış ve atılamamış adımlar belirlenerek, gerekli çalışmaları başlatma kararı alan Mersin Büyükşehir Belediyesi, öncelikli olarak deprem risk yönetimi ve kentsel iyileştirmeyle ilgili bir daire başkanlığı kurma kararı aldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı olağan toplantısında gündeme gelecek olan kararla birlikte Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı kurulması için hukuki adımlar atılacak. Ayrıca, yine bu kapsamda “Afet ve Acil Durum Eylem Planı” çalışmaları başlatıldı. Belediye bürokratlarından oluşan teknik bir heyet de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin daveti üzerine, Deprem Bilim Üst Kurulu Toplantısı’na katıldı. (Mersin Panorama)

hakkında mersin panorama

Tekrar kontrol edin

Başkan Özyiğit, mahalle mahalle gezerek projelerini Yenişehirlilerle paylaşıyor

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Yenişehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özyiğit, hem ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir