Ana Sayfa / HABERLER / Depremzede Çocuklar Keyifli Dakikalar Geçirdi

Depremzede Çocuklar Keyifli Dakikalar Geçirdi

Akdeniz Belediyesi, depremzede çocuklara moral vermeye, afetin küçük ruhlarında yarattığı olumsuz izleri silmeye devam ediyor. Karacailyas Kültür ve Sanat Evi’nde çocuklar yararına etkinlik düzenlendi. Afet mağduru çocuklar için organize edilen etkinlik dizisi, belediyeye bağlı diğer kültür ve sanat evlerinde de gerçekleşecek.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Karacailyas Kültür ve Sanat Evi’nde, “Çocuklar Güldükçe Aşacağız” çağrısıyla deprem mağduru çocuklar yararına hafta sonunda düzenlenen etkinlikte; sihirbazlık, kukla ve palyaço gösterisi, müzik dinletisi, dev köpük baloncuğu oluşturma, yüz boyama ve eğlenceli oyunlar düzenlendi, pamuklu şeker ikram edildi. Etkinlikte, 11 ili ve 10 milyonu aşkın insanı etkileyen ağır deprem felaketi nedeniyle ebeveynleri ile birlikte Mersin’e göç eden ve belediyenin kültür sanat evlerinde ağırlanan depremzede çocuklar, yaşıtlarıyla gönüllerince eğlendi, afetin yarattığı korku ve stresten bir nebze uzaklaştı.

“Depremzede vatandaşlarımızı yalnız bırakmıyoruz”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada, afetin yaralarını birlikte sarmak için üzerlerine düşen her türlü görev ve sorumluluğu yerine getireceklerini vurguladı. Başkan Gültak, “Yakın illerimiz olan Hatay ve Kahramanmaraş’tan Mersin’e göç ederek belediyemize ait tesislerde ağırladığımız depremzede vatandaşlarımızı yalnız bırakmıyoruz. Bir yandan ailelerimizin temel ve gündelik ihtiyaçlarını karşılarken, afetin minik ruhlarında yarattığı olumsuz izleri silmek, gülmelerini sağlamak için çocuklarımıza yönelik etkinlik dizileri düzenliyoruz. Afetzede çocuklarımız için başlattığımız etkinlik dizisi diğer kültür evlerimizde devam edecek” dedi.

“Yaralarımızı birlikte sarıyoruz”

“Asrın felaketinin ruhlarında yarattığı travmayı atlatabilmeleri için uzman psikologlarımız desteğinde depremzede çocuklarımız ve ebeveynlerine yönelik psikososyal destek veriyoruz” diyen Başkan Gültak; sözlerini şöyle sürdürdü; “Ekiplerimiz, tedavisi süren yaralıları da hastanelere ulaştırıyor, evde bakım ve temizlik hizmeti veriyor. Görevli ekiplerimiz, depremzede vatandaşlarımız için bölgede çalışmalarını halen sürdürüyor. Mersin’de de bir yandan at binme etkinliği, öte yandan kentimizin tarihi ve turistik bölgelerine gezmeye götürerek yaşadıkları ağır travmadan çocuklarımızı ve ailelerimizi uzaklaştırıyoruz. Belediyemize ait spor tesislerimizde futbol, basketbol ve tenis parkurları oluşturup, miniklerimiz için maçlar, idmanlar ve eğlenceli oyunlar düzenliyor, böylelikle morallerini yüksek tutmaya çalışıyoruz. Millet olarak bu zorlu günleri elbirliğiyle atlatıp yaralarımızı hep birlikte saracağız.” (Mersin Panorama)

hakkında mersin panorama

Tekrar kontrol edin

Başkan Özyiğit, mahalle mahalle gezerek projelerini Yenişehirlilerle paylaşıyor

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Yenişehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özyiğit, hem ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir