Ana Sayfa / ÇEVRE / Akdeniz zabıtası ramazan ayının son gününde de denetime çıktı

Akdeniz zabıtası ramazan ayının son gününde de denetime çıktı

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayının son gününde de ilçe sınırlarında faaliyet gösteren patiseri, pastane, baklava imalathaneleri ile fırınlarda hijyen, temizlik ve fiyat-etiket denetimi yaptı. Denetimler sırasında özellikle genel hijyen ve temizlik kurallarına uymayan ve fiyat etiketi olmayan 2 işyerine yasal işlem yapılarak “bin 295 TL” idari para cezası kesildi.

Halk sağlığının korunması ve sürdürülmesi için 7/24 hizmet veren Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ramazan ayının son gününde, ilçe sınırları içinde üretim ve satış yapan pastane, patiseri ve fırınlarda denetim yaptı.

Hijyen kurallarına uymayan, fiyat etiketi olmayan işletmelere işlem yapıldı

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürü Ufuk Sivaslıoğlu’nun da katıldığı denetimler esnasında; evraklar yönünden esikleri tespit edilen veya genel hijyen ve temizlik kurallarına uymadığı, satılan ürünlere fiyat-etiket koymadığı görülen bazı işletme sahiplerine Kabahatler Kanunu gereği, bin 295 lira idari para cezaları uygulandı.

İşyeri sahipleri ve çalışanlara, özellikle hijyen, genel temizlik ve gıdaların sağlıklı koşullarda saklanması konularında büyük hassasiyet göstermeleri noktasında uyarılarda bulunan Zabıta Müdürü Sivaslıoğlu, denetimlerin tekrarında aynı eksikler ve sıkıntıların tespiti halinde, işletmeleri mühürleyip kapatma cezası verecekleri yönünde işyeri sahipleri ve çalışanlara uyarılar yaptı.  (Mersin Panorama)

hakkında mersin panorama

Tekrar kontrol edin

Su kaynaklarının verimli kullanılması dünya barışına katkı sağlar

Kent genelinde sürdürülebilir kalkınmanın önünü açan ve çevre bilinci oluşturan Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘22 Mart ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir