Ana Sayfa / GÜNDEM / Başkan Seçer, Ramazan Bayramı arifesinde şehitliği ziyaret etti

Başkan Seçer, Ramazan Bayramı arifesinde şehitliği ziyaret etti

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Valiliği tarafından Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen program kapsamında Arife Günü’nde Mersin Şehitliği’ni ziyaret ederek, şehit aileleri ile bayramlaştı. Duygulu anların yaşandığı şehitlik ziyaretinde Başkan Seçer, şehit mezarlarına karanfil bırakarak, şehit aileleri ile bayramlaştı.

Toroslar ilçesi Akbelen Mahallesi Şehir Mezarlığı’ndaki Şehitlik’te düzenlenen törene Başkan Seçer’in yanı sıra Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, siyasi partilerin milletvekili adayları, şehit aileleri, gaziler ve kent protokolü katıldı. Bayramlaşma öncesinde Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılırken, Mersin İl Müftüsü Aydın Yığman tarafından da şehitler için dua okundu. Duaların ardından kent protokolü tarafından şehit mezarlarına karanfiller bırakıldı ve ailelerle bayramlaşıldı.

Program sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Seçer,  Sanayi Sitesi’nde bir mobilya atölyesinde çıkan yangına değinerek, “Yangın kontrol altına alındı lakin soğutma çalışmaları esnasında bir itfaiye personelimiz göçük altında kaldı, hayatını kaybetti maalesef. Allah’tan rahmet diliyorum. Yangın kontrol altına alındıktan ve soğutma çalışmaları kısmen tamamlandıktan sonra enkaz altından da şu anda 3 vatandaşımızın cenazesini çıkardı arkadaşlar. Her birine şükranlarımız sonsuz. Allah’tan rahmet diliyorum, mekânları cennet olsun, nur içinde yatsınlar dedi.

Toplu taşıma araçları bayram boyunca ücretsiz olacak

Şehit aileleri ile bir araya geldiklerini söyleyen Başkan Seçer, “Şehitlerimizin ruhuna dualar okuduk. Şehit ailelerimiz burada. Onlarla bayramlaştık hasbihal ettik, şehitlerimizi yâd ettik. Her birine şükranlarımız sonsuz. Allah’tan rahmet diliyorum, mekânları cennet olsun, nur içinde yatsınlar. Bu ülke uğruna canlarına feda ettiler” diye konuştu.

Gazeteci Ahmet Özdemir’in Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan Bayramı hazırlıklarını sorması üzerine, tüm birimlerin hazırlıklarını tamamladığını ifade eden Başkan Seçer, “Bayramlarda birinci derece önem arz eden mekânların başında mezarlıklar ve ibadet yerleri geliyor. Buraların bakımları, temizlikleri birimlerimiz tarafından yapılarak, bayrama hazır hale getirildi. Mezarlıklara ulaşım konusunda da toplu taşıma araçlarımızla servisler oluşturuldu. Diğer taraftan bayram dolayısıyla ev, akraba ziyaretleri olacak, insanlar annelerini babalarını ziyaret edecekler. Bu sebeple de bayram boyunca toplu taşıma araçlarımız de ücretsiz hizmet verecek. Bayramın huzurlu geçmesini diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Kentteki depremzedeler için hizmetlerin sürdürüldüğünü de söyleyen Başkan Seçer, “Belediyemizin bünyesinde de 2 bin 500 civarında misafirimiz hala geçici barınma merkezlerimizde misafir ediliyorlar. Onların tabi ki ihtiyaçları karşılanıyor. Bunun dışında evlerde yakın akrabaları yanında kalan yurttaşlarımız da var. Onların günlük ihtiyaçlarına katkı sunmak için de belediyemiz çaba gösteriyor. Sağladığımız yeme, içme, gıda imkânlarından diğer temel ihtiyaçlarına kadar birçok konuda kendilerine katkı sunmaya çalışıyoruz ve bu katkılarımız bayram süresince de devam edecek” dedi.

“Tüm birimlerimiz vatandaşlarımızın huzurlu bir bayram geçirmelerini sağlayacaklar”

Bayram süresi boyunca Büyükşehir’in tüm birimlerinin teyakkuzda olacağını ifade eden Başkan Seçer,  “Özellikle acil müdahale gereken hallerde hazır olması gereken Zabıta, İtfaiye gibi birimlerimiz başta olmak üzere Çevre Koruma birimimizden Yol Asfalt birimimize kadar birçok birimimiz olası ihtiyaçlar durumunda ivedi olarak müdahale etmeleri için hazır bulunacak. MESKİ de aynı doğrultuda birimlerini sürekli hazır halde tutarak bayram boyunca vatandaşlarımızın huzurlu bir bayram geçirmelerini sağlayacaklar. Belediye olarak bağlı birimlerimiz, kuruluşlarımız herkes bu bilinçle görevlerinin başında olacak” diye konuştu.

“Demokrasilerde sandıklar hesap verme yerleridir”

Konuşmasında Türkiye’de önemli bir seçim yaşanacağına da değinen Başkan Seçer, “Demokrasi tarihinin önemli seçimlerinden bir tanesi diyebilirim. Demokrasilerde sandıklar hesap verme yerleridir. Adil ve güvenli bir seçim ortamını sağlamak devlete düşen başlıca görevdir. Millet iradesinin sandığa girdiği gibi çıkması gerekir. Bu hassasiyetle bu seçim sürecinde de çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Vatandaşlarımız gitsinler tercih ettikleri partiye oylarını versinler ve o oyların da sandıktan doğru biçimde çıkması için oylarına sahip olsunlar. Demokrasi adına, hukuk devleti adına, Türkiye’nin gelişmesi, dünyada saygın bir ülke olması açısından bu talebim olacak. 14 Mayıs’ta umut ediyorum Türkiye’nin hayrına bir sonuç çıkacak. Hep beraber yine Türkiye için seçimden sonra da çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“Vatandaşlarımın huzurlu bir bayram geçirmelerini diliyorum”

Başkan Seçer, Bayramın birinci günü Adıyaman’a ziyarette bulunacağını da hatırlatarak, “Adıyaman’da konteyner kent oluşturuyoruz 2 ayrı noktada. Daha önce bir planlamıştık şimdi Yaylakonak’ta da oluşturuyor arkadaşlar. Diğer bütün alanlarda da Sağlık, Sosyal Hizmetler, Kadın Aile bütün birimlerimiz orada faaliyetlerini zaten bugüne kadar da sürdürdüler, bundan sonra da sürdürmeye devam edecekler. Bayramı idrak edeceğiz. Ben bayramın ilk gününü Adıyaman’da geçireceğim. Ancak burada belediyemize bağlı tüm birimlerimiz bayram boyunca vatandaşlarımıza 7/24 hizmet etmeye devam edecek başta Mersinli hemşerilerimin, ülke insanımın, İslam Alemi’nin bayramını kutluyorum. Bayramın tüm insanlığa huzur getirmesini temenni ediyorum. Vatandaşlarımın huzurlu bir bayram geçirmelerini diliyorum. Hepsine sevgilerimi sunuyorum” dedi. (Mersin Panorama)

hakkında mersin panorama

Tekrar kontrol edin

Başkan Özyiğit, mahalle mahalle gezerek projelerini Yenişehirlilerle paylaşıyor

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Yenişehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özyiğit, hem ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir