Ana Sayfa / GÜNDEM / Akdeniz Belediyesi vezneleri cumartesi günü açık olacak

Akdeniz Belediyesi vezneleri cumartesi günü açık olacak

Akdeniz Belediyesi; ödeme süresi uzatılan çeşitli vergi, borç ve gecikme zamlarını yapılandırmak isteyen; ayrıca ilk taksit ödeme süresi 31 Mayıs 2023 Çarşamba günü sona erecek olan emlak, çevre temizlik ve ilan-reklam vergilerini ödemek isteyen vatandaşlar için Cumartesi günü (yarın) merkez bina veznelerini açık tutacak.

Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; Akdeniz Belediyesi merkez bina veznelerinin, 27 Mayıs 2023 Cumartesi günü saat 09:30 ila 16:00 arasında, vergi, borç ve faiz ödemelerine getirilen yapılandırma düzenlemesinden faydalanmak, ayrıca emlak ve çevre temizlik vergilerini ödemek isteyen vatandaşlar için açık olacağı belirtildi. Açıklamada, vergi ödeme ve yapılandırmada son başvuru tarihinin 30 Haziran 2023; ilk taksit ve peşin ödeme tarihinin ise 31 Temmuz 2023 olduğu da hatırlatılarak geç kalmamaları için vatandaşlara çağrı yapıldı.

Borç yapılandırma başvurusu ve ilk taksit ödeme süresi uzatıldı

Öte yandan; Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre, daha önce 31 Mayıs 2023 tarihinde sona ereceği açıklanan; devlete olan çeşitli vergi, borç ve faizlerin yapılandırma başvurusu, bildirim ve beyan verme süresi 30 Haziran 2023 tarihine kadar uzatıldı. İlk taksit ve peşin ödeme tarihleri için ise son ödeme tarihi 31 Temmuz olarak belirlenip yine ek süre tanındı.

İlan-Reklam, Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi, gecikme zamları ve harçlar yapılandırılıyor

Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 7440 Sayılı Kanunun Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte Akdeniz Belediyesi’ne başvuran vatandaşlar; “Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi ile İlan ve Reklam Vergisi, İdari Para Cezaları, Ecrimisil, Harçlar ve bunlara bağlı gecikme zammı ile vergi cezalarını” yapılandırabiliyor. Kanun kapsamında vergi mükellefi vatandaşlar, vadesi 31 Aralık 2022 tarihinden önceki vergi, borç ve cezalarını yapılandırıp ödeyebilecek. Söz konusu tarihten önceki borç, vergi ve cezaları için ister peşin ödeme, isterse 12, 18, 24, 36 ve 48 ay taksit seçeneği sunulurken, peşin ödeme ile ilk taksiti ödeme tarihi ise 31 Temmuz 2023. (Mersin Panorama)

hakkında mersin panorama

Tekrar kontrol edin

Başkan Özyiğit, mahalle mahalle gezerek projelerini Yenişehirlilerle paylaşıyor

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Yenişehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özyiğit, hem ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir